Detalii şocante în cazul Caracal. În ce loc erau, de fapt, fetele ţinute închise de Gheorghe Dincă. „Ca pe nişte animale, erau priponite”

Stan Filon 12.02.2021, 16:26
Detalii şocante în cazul Caracal. În ce loc erau, de fapt, fetele ţinute închise de Gheorghe Dincă. „Ca pe nişte animale, erau priponite”

Apar detalii noi din dosarul Caracal! Psihologul desemnat să afle toate secretele lui Gheorghe Dincă a vorbit despre experiența pe care a trăit-o în timpul anchetei. Dorin Dumitran a spus exact cum erau ținute victimele lui Gheorghe Dincă.

Profilerul poliției a oferit detalii șocante în cazul Caracal

Gheorghe Dincă a îngrozit o țară întreagă cu faptele de care este acuzat. Monstrul din Caracal este acuzat că a răpit două fete, le-a violat, le-a ucis, apoi le-a ars trupurile. Psihologul a încercat luni la rând să intre în mintea criminalului, dar recunoaște acum că a fost foarte greu.

Experul poliției a spus că a întâmpinat reale probleme în timp ce încerca să afle unde a ținut criminalul victimele. ”A fost o testare și o inter-testare între mine și el. Foarte greu, pentru că aveam de-a face cu un individ rudimentar, care refuza orice însemna proba realității”, a spus Dorin Dumitran.

Profilerul poliției a oferit detalii socante in cazul Caracal
Profilerul poliției a oferit detalii socante in cazul Caracal

”Important dacă ai greșit startul ”

Expertul poliției a așteptat momentul oportun să îl cunoască pe Gheorghe Dincă, deoarece este foarte important momentul când se interacționează cu astfel de persoane. ”La fața locului era o nebunie. Afară, în stradă, oamenii urlau, iar în interior echipajele etau trimise de la Direcția de Investigații Criminale, urmând ca a doua zi să am prima interacțiune cu el. Pe care, așa cum am mai spus-o și cu un alt prilej, am refuzat-o tocmai pentru că în momentul de abordare este important dacă ai greșit startul și dacă pornești prost, eronat.

Am refuzat să îl văd, tocmai pentru a îmi face o idee despre ceea ce se întâmplă acolo, pentru că cea mai proastă strategie pe care o poţi avea este aceea de a potrivi suspectul la locul faptei, este o greşeală de tactică poliţienească şi de tactică psihologică”, a mai spus profilerul.

”Un tip care s-a autoizolat progresiv, un dezorganizat, un rudimentar, cu o stimă de sine foarte scăzută, cu o strângere a cercului de relaţii, de prieteni, cunoscuţi, cu o limitare gravă a tot ceea ce ar fi însemnat intruziune în mediul său familial, gospodăresc cred că e mai corect spus aşa, unul cu probleme psihice, dar încă nu formulasem, adică cu probleme… nu formulasem natura, nu mă grăbesc, întâi stau şi analizez ce se întâmplă acolo.

Cum și-a ținut Gheorghe Dincă victimele

Am încercat să văd cum mă simt acolo în acea ambianţă, măsura în care această izolare a fost dorită sau nu, rodul activităţii sale conştiente sau inconştiente, asupra acestor aspecte m-am concentrat”, a spus Dorin Dumitran.

”Traseul urmat, conținutul discuțiilor din mașină, reactivitatea victimelor, destinația reală a canalului și tratamentul aplicat victimelor. Piatra de încercare a fost atunci când m-am luptat să-l ajut să aibă curajul să recunoască tot”, a spus Dorin Dumitran.

Profilerul poliției a vorbit despre camera în care au fost ținute victimele. Fetele erau ținute ca niște animale. ”Exista o sursă de lumină, dar ştiţi că ele au fost ţinute pe întuneric absolut pentru că era una din componentele sale fantasmatice, era o chestiune, cum să explic, nu numai de fantezie, ci de stimularea creşterii plăcerii, era o condiţie, dar nu era o condiţie sine-qua-non, era o condiţie care conducea la creşterea excitaţiei sexuale şi la plonjarea într-un film pe care el deja îl gândea.

Uşa aceasta se deschidea în interior, iar în dreapta uşii la o înălţime de 70 de centimetri, un cui bătut cu un mănunchi de chei, iar cheile acelea deschideau uşa, pentru mine, eu m-am întrebat, mi-am zis: bun, fetele astea care bun, iertare nu sunt cinic… fetele astea nu puteau utiliza cheile?

Nu, pentru că ulterior şi târziu, târziu va spune modul în care le-a ţinut ca pe animale şi le-a tratat ca pe nişte animale, nu avea nici măcar cum să ajungă acolo, au fost practic priponite. Erau legate de pat, dar şi cu posibilitatea foarte limitată de a merge pe latura lungă a patului şi de a face dreapta spre uşă”, a spus Dorin Dumitran.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...