EXCLUSIV. Motivul pentru care Gheorghe Dincă refuză să-și vadă familia. De ce se teme ”monstrul din Caracal”

Alexandru Catalan 17.12.2020, 20:48
EXCLUSIV. Motivul pentru care Gheorghe Dincă refuză să-și vadă familia. De ce se teme ”monstrul din Caracal”

”Procesul secolului‘‘ în România, cel al olteanului Gheorghe Dincă, 67 de ani, acuzat de opt infracţiuni, printre care trafic de persoane, omor calificat, viol, profanare de cadavre şi de morminte, în cazul tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, va trece încă din prima lună a anului următor într-o fază superioară, cea a audierilor martorilor. Reporterii impact.ro au aflat în exclusivitate câte persoane vor fi aduse ca martori în acest proces care a înfricoșat o țară întreagă, dar și ce s-a întâmplat în sala de judecată, la ultimul termen.

De ce refuză Gheorghe Dincă să-și vadă familia

”Instanţa va aduce la bară cel puţin 80 de persoane, din care mai bine de jumătate au fost citaţi de către procurori. Numărul foarte de martori va contribui foarte mult la încetinirea derulării procesului, unul care se anunţă extrem de complicat, cu multe răsturnări de situaţii”, au declarat pentru impact.ro membri ai familiilor celor două victime.

Până în prezent, după trei şedinţe desfăşurate în ultimele tot atâtea luni ale anului 2020, toate desfăşurate cu sala închisă la decizia Curţii, Gheorghe Dincă nu e deloc cooperant. Mai mult, în ultima şedinţă din acest an, Dincă a refuzat să dea declaraţii şi potrivit puţinelor persoane existente în sală el ar fi cerut judecătoarei să-i permită să facă acest lucru la finalul audierilor martorilor. Instanţa i-ar fi acordat acest drept, cu atât mai mult cu cât el este cel mai în măsură să spună, măcar în ceasul al 13-lea, adevărul despre cele două tinere de 15, respectiv 18 ani, pe care le-ar fi răpit, sechestrat, violat şi în cele din urmă ucis în perioada aprilie – iulie 2019.

De ce refuza Gheorghe Dinca sa-si vada familia
De ce refuza Gheorghe Dinca sa-si vada familia

Gheorghe Dincă nu se împacă deloc cu suma pretinsă drept despăgubiri: 100.000 de euro

Principalul suspect a comentat iar ironic privind suma de bani pe care ar urma să o plătească dacă va fi condamnat, 100.000 de euro daune. Acesta ar fi precizat că nu are de unde să dea banii şi a ironizat, ca şi în urma cu două luni, prin ridicarea a două degete în sus pentru a arăta că este dispus să dea de două ori mai mulţi bani decât suma pretinsă drept despăgubiri. Nu este exlcus însă ca suma despăgubirilor să crească mult mai mult.

La ultima şedinţă  a procesului care se desfășoară la Tribunalul Olt a fost audiat și Ştefan Risipiţeanu, bărbatul văzut de vecini în anturajul lui Gheorghe Dincă. Acesta ar fi declarat, sub jurământ, că a văzut o fată tânără în maşina lui Dincă, dar că nu-şi mai aminteşte cu exactitate nici perioada din an în care se întâmpla acest lucru şi nici chipul fetei pe care l-ar fi zărit doar din treacăt, în timp ce maşina vecinului său s-ar fi aflat în mişcare.

Vecinul lui Gheorghe Dincă a mărturisit că l-a văzut cu o fată în mașină

În cele din urmă, mai trebuie spus că toţi cei prezenţi în sală au remarcat că Gheorghe Dincă se află într-o stare fizică bună. ”Dă uneori senzaţia că e altul,  nu că el e cel judecat. Că despre soarta oricui altcuiva s-ar discuta în sala de tribunal, nu despre a lui. Pe de altă parte, când se enervează, parcă ar fi un vulcan gata să explodeze. Mă înfioară numai gândul că trebuie să fim acolo, să-l înfruntăm”, au declarat aceleași surse, pentru impact.ro

Închis în ultimele luni în Penitenciarul de maximă siguranţă din Craiova, singur într-o celulă specială, după ce presa a relatat că Dincă nu a putut scăpa de anumite ‘‘pedepse‘‘ aplicate de alţi deţinuţi, ‘‘monstrul din Caracal‘‘ pare a se afla de multe ori în lumea sa. Din anumite surse, Gheorge Dincă le-ar fi cerut membrilor familiei sale să nu-l viziteze la puşcărie, nici măcar cu ocazia Sărbătorilor, fiindcă s-ar teme că ar fi înregistrat, iar afirmaţiile sale ar putea fi ulterior folosite la proces, împotriva sa.

Urmăriți Impact.ro și pe