Destinația din Grecia unde te simți ca într-o țară exotică. Nisipul fin și apele turcoaz îi atrag pe români ca un magnet

Badea Violeta 15.03.2023, 11:01

Este abia martie, dar deja multă lume se gândeşte la vacanța de vară. Visezi să mergi înt-o țară exotică, dar bugetul nu-ți permite să investești, momentan, într-o astfel de călătorie? Ei bine, află că există o variantă pentru tine. În Grecia se află un loc de vis. Este destinația ideală pentru o vacanţă relaxantă, cu un nisip fin şi ape turcoaz.

Locul din Grecia care te va cuceri din prima

Scumpirile din ultima vreme ți-au dat peste cap planurile de vacanță? Te pregăteşti să-ţi iei adio de la locul exotic la care ai visat atât de mult? Ei bine, nu fii dezamăgit.

Nu mai este un secret că Grecia oferă servicii de calitate, preţuri mici şi peisaje de poveste. An de an, turiști din toate colturile lumii vizitează aceasta țară mediteraneană pentru a se relaxa pe unele dintre cele mai frumoase plaje de pe mapamond.

Deşi cei mai mulţi vizitatori aleg staţiunile celebre, precum Creta, Santorini sau Corfu, turiştii se pot orienta însă și către alte destinații de vis. În sudul Greciei, se află un loc de vis. Este vorba despre peninsula Peloponez.

Acolo, pe coastă, există multe plaje superbe, cu nisip fin și ape turcoaz. Așadar, cu un peisaj de basm și condiții excelente, în Coasta Peloponezului din Grecia te poţi bucura de o vacanță reușită.

Citește și Județul din România care a devenit o fascinantă atracție globală: se luptă de la egal la egal cu Spania, Grecia, Austria sau Marea Britanie!

Coasta Peloponezului din Grecia
Coasta Peloponezului din Grecia

Ce mai poți să vezi în Peloponez

  • Olympia

O destinație obligatorie pentru turiștii care vizitează Peloponezul este Olympia, orașul sanctuar antic, faimos în întreaga lume ca locul unde s-au desfășurat primele Jocuri Olimpice din istorie, dedicate lui Zeus, și unde și astăzi, după mai bine de 4000 de ani, se aprinde torța olimpică pentru a da startul competițiilor sportive moderne.

Olympia antică este, fără îndoială, cel mai faimos centru turistic din Peloponez și unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia.

  • Micene

Micene, orașul mitic care a dat numele unei întregi civilizații, este situat într-o zonă pitorească și nelocuită din munți, la 9 km de orașul Argos.

Aici a domnit Agamemnon, unul dintre cei mai puternici regi ai Greciei antice, și unde, conform reconstituirii lui Homer, a fost planificat celebrul Război troian. Chiar și intrarea în oraș este ceva extraordinar: se intră în fortăreața din Micene prin monumentala Poartă a Leului, care datează din anul 1300 î.Hr.

Poarta se deschide de-a lungul unui sistem impresionant de fortificații cu o grosime de până la 8 metri. Te așteaptă ruinele extraordinare ale cetății, Trezoreria lui Atreus și mormântul lui Agamemnon. La poalele cetății fortificate se află muzeul arheologic, unde ar trebui să intri pentru a admira faimoasa mască mortuară a lui Agamemnon, una dintre cele mai faimoase descoperiri din antichitate.

  • Teatrul din Epidaur

La câțiva kilometri de Micene se află orașul Epidaur, care este faimos datorită splendidului teatru datând din secolul al IV-lea î.Hr. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din Europa și este folosit și astăzi pentru spectacole și evenimente. Pe lângă frumusețe, teatrul este cunoscut și pentru acustica sa impecabilă.

Citește și Descoperirea despre Grecia Antică la care nu te-ai fi așteptat niciodată: pare imposibil!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...