Decizie finală în scandalul de proporții din TVR. E vorba de un nume important

Badea Violeta 11.01.2023, 19:03
Decizie finală în scandalul de proporții din TVR. E vorba de un nume important

La sfârșitul anului trecut a izbucnit un scandal uriaș la TVR după ce șeful delegației Televiziunii Române la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 a fost acuzat că a vândut la suprapreț două bilete care aparțineau TVR, la semifinala Franța – Maroc. Iată ce s-a decis în cazul bărbatului!

Decizie în scandalul TVR. Ce se întâmplă cu șeful delegației Televiziunii Române trimise la Campionatul Mondial de fotbal?

Anul 2022 s-a terminat cu un scandal uriaș la TVR.  În ultima lună a anului trecut, șeful delegației TVR la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar ar fi vândut două bilete la suprapreț.

Acestea erau pentru cea de-a doua semifinală, Franța-Maroc. Imediat după sărbători, Cristian Oprean, căci despre el este vorba, ar fi trebuit să fie cercetat în detaliu de către șefii de la TVR, însă ancheta nu va mai avea loc.

Se pare că bărbatul vrea să demisioneze, după două decenii petrecute la televiziunea publică. Cristian Oprean ocupa postul de director achiziții în cadrul Redacției Sport a TVR.

Această funcție îi permitea acestuia să negocieze drepturile de televizare ale competițiilor sportive. La Campionatul Mondial de anul trecut, acesta a fost șeful delegației Televiziunii Române, care a fost alcătuită din opt membri.

În afară de Cristian Oprean au mai fost patru comentatori (Cristi Mîndru, Emil Hossu-Longin, Dragoș Bocanaciu, Narcis Șelaru), doi cameramani (Andrei Toader, Dănuț Catană) și un reporter (Dragoș Stoica).

Citește și Cum fentau celebrii soți Patrichi cenzura comunistă, la Revelionul TVR. Cornelia Patrichi: „Era interzis să ni se vadă picioarele”. Ce greșeală au făcut la o filmare. EXCLUSIV!

Cristi Oprean a demisionat de la TVR
Cristian Oprean a demisionat de la TVR

De unde a pornit totul?

Tot scandalul ar fi pornit de la un mail primit pe adresa redacției Sport a TVR. O persoană, pe nume Marian Scărlătoiu, a explicat cum a achiziționat de la „domnul Cristi” două bilete pentru semifinala Franța – Maroc. Bărbatul a dezvăluit că i-a dat angajatului TVR suma de 1.800 de euro, deși prețul real al celor două bilete era de aproximativ 1.240 de euro.

„Stimați domni,

Cu puțin timp în urmă am achiziționat două bilete pentru Franța – Maroc de la un anume domn Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat de TVR la Campionatul Mondial de Fotbal. Mi le-a înmânat într-un plic și am plătit pe ele 1.800 de euro.

Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.

Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriott. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion.

Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele.

Am de gând să reclam la FIFA acest lucru.

Aveți în foto atașate biletele și, pentru că spun adevărul, îl puteți soma pe domnul Cristi să le arate. A făcut rezervare pentru ele la FIFA și i s-au dat de acolo.

Să vă fie rușine cu asemenea reporteri!

Marian.”, este mesajul transmis de către bărbat.

Citește și Prezentatoarea principalului jurnal de la TVR, atacată de o haită de câini. Dorina Florea a sunat la 112!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...