De ce socata se face în borcane mari de sticlă și nu în oale. Trucuri să-i dai cel mai bun gust

Badea Violeta 16.06.2023, 17:20
De ce socata se face în borcane mari de sticlă și nu în oale. Trucuri să-i dai cel mai bun gust

Socata este, fără îndoială, una dintre cele mai bune și sănătoase băuturi. Mulți dintre noi o consumăm vara, dar oare cum se prepară aceasta? Ei bine, indiferent de rețetă, ea se face în borcane mari de sticlă și nu în oale. Te-ai întrebat vreodată de ce? Află motivul și alte trucuri pentru a-i da cel mai bun gust!

Motivul pentru care socata se face în borcane mari de sticlă și nu în oale

Pentru că suntem în luna iunie, a venit vremea pentru socată. O băutură delicioasă, foarte populară la noi în țară în primele zile de vară, care se servește cel mai bine ca atare sau se transformă în alcool și se păstrează pentru iarnă.

În rândurile de mai jos îți vom dezvălui câteva trucuri pentru a prepara cea mai bună socată. Ei bine, pentru început vei avea nevoie de câteva ingrediente, după cum urmează:

  • 20 de inflorescențe de soc
  • două lămâi
  • 300-400 de grame de zahăr
  • patru litri de apă
  • câteva frunze de mentă (opțional)
  • frunze de busuioc (opțional)

Mod de preparare: Clătește florile de soc sub apă rece pentru a îndepărta impuritățile. Mai departe, pune florile de soc într-un bol încăpător și toarnă apă fierbinte deasupra lor.

Lăsă-le să stea acolo timp de circa 24 de ore, astfel încât aroma lor să se elibereze în apă. După ce s-a scurs acest timp, strecoară lichidul printr-o sită pentru a îndepărta florile și a obține sucul de soc.

Stoarce lămâile și adăugă zeama în sucul de soc obținut. Acum, pune zahărul în sucul de soc și amestecă bine pentru ca acesta să se dizolve complet. Pentru o aromă intensă, adaugă câteva frunze de mentă sau frunze de busuioc.

Citește și Cum să faci socată ca pe vremea bunicii. Ingredientele care dau gust delicios și parfumat!

Motivul pentru care socata se tine in borcane mari de sticla si nu in oale
Motivul pentru care socata se tine in borcane mari de sticla si nu in oale

Sfaturi pentru o socată delicioasă

Socata se face și se păstrează în borcane mari de sticlă. Asta pentru că, în timpul procesului de fermentare, băutura produce dioxid de carbon, lucru care poate duce la acumularea presiunii în interiorul recipientului, iar borcanele mari de sticlă rezistă presiunii și previn scurgerile sau chiar exploziile.

Totodată, pe parcursul fermentării, socata își poate mări volumul din cauza proceselor microbiologice, iar folosirea unui borcan mare de sticlă oferă suficient spațiu pentru ca socata să crească. Mai mult, borcanul mare de sticlă este voluminos, astfel că ingredientele se vor amesteca mult mai bine, iar socata va ieși mai aromată.

Citește și Reţetă rapidă de socată. Aşa iese ca la bunica acasă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...