De ce să nu mai faci capturi de ecran la conversaţiile de pe Messenger. Zuckerberg a atenţionat pe toată lumea!

Stan Filon 02.02.2022, 14:55
De ce să nu mai faci capturi de ecran la conversaţiile de pe Messenger. Zuckerberg a atenţionat pe toată lumea!

Facebook va oferi posibilitatea utilizatorilor săi să poată seta ca anumite conversații să dispară imediat după ce sunt citite! Acest „vanish mode” este implementat deja de mai multe companii rivale, însă Facebook a dus mai departe acest concept. Astfel, cel care a adus noutățile a fost chiar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Acesta i-a îndemnat pe utilizatori să nu facă screenshot la conversații.

De ce să nu mai faci capturi de ecran la conversaţiile de pe Messenger

Facebook a suferit modificări importante, care s-au îndreptat chiar spre Messenger. Fondatorul celebrei rețea socială a spus că nu ar mai trebui să facem capturi ale conversațiilor, dacă setăm modulul „vanish”, deoarece interlocutorul nostru va afla că respectiva conversație a fost fotografiată. Fondatorul Facebook și directorul general al companiei mamă Meta a declarat vineri, într-o postare, că o actualizare a messenger va notifica automat utilizatorii dacă chat-ul lor a fost capturat pe ecran de către o altă persoană.

„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiți o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversații cu soția sa, Priscilla Chan. „De asemenea, adăugăm GIF-uri, autocolante și reacții și la chat-urile criptate”, a adăugat el.

De ce sa nu mai faci capturi de ecran la conversatiile de pe Messenger
De ce sa nu mai faci capturi de ecran la conversatiile de pe Messenger

Platformele rivale au implementat această măsură

Actualizarea platformei de chat Facebook Messenger, care permite oamenilor să își seteze mesajele să dispară, a fost implementată până în prezent în Statele Unite, iar în Europa este așteptată să fie implementată în următoarele săptămâni, potrivit USA Today. Această opțiune funcționează deja pe mai multe platforme rivale, cum ar fi Snapchat.

Dar de ce a fost gândită o astfel de măsură? Ei bine, ultimele rapoarte au sugerat că această mișcare a Facebook a fost un răspuns la preocupările legate de securitate și la o controversă mai largă legată de siguranța online și de drepturile la libertatea de exprimare. Actualizările se vor aplica și la Instagram, care este deținută de Meta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...