De ce să nu dormi niciodată cu ușa dormitorului închisă. Greșeala majoră pe care mulți o fac

Olteanu Mariana, Coteț Alexandru 31.05.2023, 17:45
De ce să nu dormi niciodată cu ușa dormitorului închisă. Greșeala majoră pe care mulți o fac

Toată lumea se întreabă care este secretul unui somn odihnitor. Experții au venit cu răspunsul la această întrebare. Aceștia sunt de părere că dormitul cu ușa deschisă este benefic. Explicația acestora te va pune pe gânduri.

Experții recomandă oamenilor care-și doresc un somn odihnitor să doarmă cu ușa deschisă. Acest obicei  va ajuta la îmbunătățirea circulației aerului din cameră. Aerul este un element important atunci când vrem să avem parte de un somn odihnitor.

„Mulți oameni nu sunt conștienți de beneficiile de a lăsa ușa dormitorului deschisă. În primul rând, un studiu a constatat că persoanele care dorm cu ușa dormitorului deschisă beneficiază de un somn mai bun și mai lung decât persoanele care dorm cu ușa închisă. Motivul din spatele acestui lucru este că lăsarea ușii deschise ajută la reglarea temperaturii din cameră, făcând temperatura ușor scăzută. (…) O circulație mai bună a aerului contribuie la un somn mai bun și odihnitor. Aerul rece răcorește, adică ne ajută să avem un somn odihnitor‟, a spus Rex Isap, potrivit „Ideal Home‟.

Însă, acest obicei nu ajută doar la aerisirea camerei ci și la atenuarea unor sentimente de izolare. Mai mult, atmosfera din casă va fi una mai armonioasă.

„Dormitorul cu ușa deschisă conferă, de asemenea, un sentiment de deschidere și de conexiune cu spațiul tău de locuit. Poate atenua sentimentele de izolare, promovează o atmosferă pozitivă și mai armonioasă în casă. De asemenea, ajută la pătrunderea luminii naturale în casă, care este necesară dimineața‟, a punctat specialistul Sammy Margo.

Secretul unui somn odihnitor

Însă, acesta nu este singurul obicei care te poate ajuta să obții un somn odihnitor. Și temperatura din cameră joacă un rol important. Experții recomandă oamenilor să doarmă la o temperatură cuprinsă între 18-20 de grade Celsius. Aceștia vin și cu o explicație. Persoanele care  suferă de transpirații nocturne, dar și femeile aflate la menopauză  se confruntă cu bufeuri și transpirații. Dacă temperatura este cuprinsă în intervalul menționat, acestea sunt mai puțin predispuse să prezinte simptomele de mai sus.

Este important să avem un somn bun. Acesta ne poate oferi energia neceesară pentru îndeplinirea anumitor task-uri, dar ne poate prelungi și viața. Un studiu recent realizat ce cercetătorii americani a arătat că un somn odihnitor poate prelungi speranța de viață cu până la 5 ani, în cazul bărbaților și cu 2,5 ani, în cazul femeilor.

„Am observat o relație clară de tip doză-răspuns, astfel încât cu cât mai mulți factori benefici pe care îi are cineva în ceea ce privește o calitate mai bună a somnului, cu atât are și o scădere treptată a mortalității din toate cauzele și a mortalității cardiovasculare. Cred că aceste constatări subliniază faptul că nu este suficient să dormi destule ore. Trebuie într-adevăr să ai un somn odihnitor și să nu ai prea multe probleme în a adormi și a rămâne adormit”, a mai afirmat Qian.

Urmăriți Impact.ro și pe