De ce e bine să pui iaurt la rădăcina plantelor din ghiveci. Trucul bizar folosit de grădinarii cu experiență

Badea Violeta 27.09.2022, 10:02
De ce e bine să pui iaurt la rădăcina plantelor din ghiveci. Trucul bizar folosit de grădinarii cu experiență

Iaurtul se numără printre produsele preferate de români. Este extrem de gustos, sățios și merge de minune la micul dejun. De asemenea, acesta este și sănătos. Un lucru mai puțin cunoscut este acela că iaurtul poate fi benefic și pentru plante. Iată trucul pe care-l folosesc doar grădinarii cu experiență!

Secretul grădinarilor cu experiență. De ce este indicat să pui iaurt în pământul plantelor

Iubești plantele? Ei bine, atunci cu siguranță știi că au nevoie de o îngrijire atentă pentru a fi sănătoase. În comerț există nenumărate îngrășăminte chimice, dar multe dintre ele nu au efectele dorite.

Decât să arunci bani pe produse scumpe, mai bine încerci un produs pe care îl ai în bucătărie. Poate că ți se pare că sună ciudat, însă iaurtul este benefic pentru plante.

De ani de zile, grădinarii cu experiență folosesc acest produs pentru întreținerea florilor. Asta pentru că iaurtul conține multe tulpini diferite de bacterii benefice care nu sunt bune doar pentru oameni, ci pot contribui la îmbunătățirea sănătății solului și a plantelor.

De ce este indicat sa pui iaurt la radacina plantelor
De ce este indicat sa pui iaurt la radacina plantelor

Beneficiile iaurtului pentru plante

Beneficiile iaurtului pentru plante sunt numeroase: îmbunătățește fertilitatea solului, ajută la îndepărtarea dăunătorilor și a insectelor și funcționează ca un îngrășământ organic natural.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de iaurt simplu și o cană de apă într-o sticlă cu pulverizator. Amestecă totul foarte bine și stropește cu această soluție frunzele plantelor tale, astfel le vei proteja împotriva bolilor fungice.

În plus, dacă întinzi iaurtul în interiorul compostului și îl acoperi cu rumeguș și cu frunze, acesta va ajuta la fertilitatea solului, pe lângă creșterea numărului de microorganisme.

Iaurtul așezat în pământul florilor funcționează și ca un îngrășământ organic natural. Mai exact, produsul va oferi solului azot și fosfor, fără a lăsa urme dăunătoare. Tot ceea ce trebuie să faci este să-l combini cu apă și să pui soluția obținută în jurul rădăcinilor. Procedura se repetă la două săptămâni.

De asemenea, iaurtul ajută și la creșterea mușchilor. Amestecă o cană de iaurt cu două linguri de mușchi într-un blender până ce se obține o pastă groasă. Ulterior, toarnă compoziția în locul în care vrei să crească, apoi ai grija să uzi suprafața constant.

Totodată, iaurtul este ideal și pentru plantele tale citrice. Aplică o cană sau două de iaurt simplu în jurul bazei oricărei plante de citrice, în timpul sezonului de creștere. Repetă procedura o dată la patru săptămâni și vei observa că plantele vor crește rapid și sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...