De ce a fost suspendat Dan Negru de la TVR. ”Nu mi-am luat salariul 3 luni!”

Ana Anitoiu 22.09.2020, 16:16
De ce a fost suspendat Dan Negru de la TVR. ”Nu mi-am luat salariul 3 luni!”

Dan Negru a povestit că a fost suspendat de TVR, după un eveniment ce s-a întâmplat în timpul emisiunii pe care el o prezenta la acea vreme.

De ce a fost suspendat Dan Negru de la TVR

Dan Negru a povestit cum a fost suspendat de la TVR, într-un podcast făcut pe YouTube de Andi Moisescu.

Negru a povestit că a fost sancționat după ce a adus la Televiziunea Română o trupă de hip hop. Deși a avertizat artiștii să vorbească frumos, să nu înjure în timpul emisiunii, invitații lui au făcut pe dos.

De fapt, artiștii pe care i-a invitat atunci Dan Negru au spus exact ce „i-au promis” prezentatorului că nu vor spune, în timpul emisiunii.

„O lună m-au suspendat și nu mi-am luat salariul trei luni!”, a spus Dan Negru. „Ce dileală!”, a spus și Andi Moisescu, râzând.

Dan Negru a mai spus în podcastul lui Andi Moisescu că nu se va mai întoarce Golden Age-ul. El crede că s-a dus perioada în care lumea stătea „la Moisescu, la Brenciu, la Negru”.

De ce a fost suspendat Dan Negru de la TVR. ”Nu mi-am luat salariul 3 luni!”

Ce dezvăluiri a mai făcut Dan Negru, despre începuturile carierei lui

Dan Negru a mai spus, între altele, că s-a apucat de radio imitându-l pe Andrei Voiculescu, care i-a plăcut „mult de tot”.

„În 1990, aveam niște prieteni la Radio Timișoara, care știau că eu am niște discuri. Aveam niște discuri, eram pasionat de muzică. Și acum am niște hectare de vinil. Și m-au rugat să le dau și lor câteva discuri pentru radio.

Le-am zis: «Vin eu să văd ce se întâmplă, să nu cumva să se zgârie». Pe mine zgârcenia m-a dus acolo! Eu cumpăram discuri din piața de vechituri din Timișoara. Ascultam muzică și așa am ajuns la radio”, a povestit Dan Negru.

Prezentatorul a precizat că a făcut radio timp de vreun deceniu, în paralel cu televiziunea. „Înainte se numea Radioteleviziunea Română. Nu erau separate ca acum”, a spus el.

Dan Negru a mai spus că pentru el, cea mai frumoasă perioadă a fost la Radio Vacanță. Pleca la mare lîn luna mai și se întorcea abia la jumătatea lunii septembrie.

El a mai dezvăluit că, din punctul lui de vedere, cel mai mare om de radio pentru România a fost Paul Grigoriu. „Era uriaș, avea textele alea scrise, iar într-o propoziție spunea tot. Avea voce, timbru”, a spus Negru.

Dan Negru și-a amintit și de perioada de vreo doi ani în care lucra la Prime Chișinău, în același timp cu Andrei Gheorghe. După ce își făcea fiecare emisiunea lui, se întâlneau seara la hotel și povesteau.

După perioada petrecută în radio și la TVR, Dan Negru a făcut nenumărate show-uri la Antena 1, în ultimele două decenii. Între acestea, se numără, printre altele, în afară de Revelioane: „Next Star”, „Te pui cu blondele”, „Academia Vedetelor” și „Plasa de stele”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...