Dan Negru, război cu Adrian Sârbu. Declarații incendiare despre noua televiziune a acestuia, Aleph News. ”E sfârșitul?”

Andrei Cezar 04.09.2020, 15:13
Dan Negru, război cu Adrian Sârbu. Declarații incendiare despre noua televiziune a acestuia, Aleph News. ”E sfârșitul?”

Război între Dan Negru și Adrian Sârbu la câteva zile după ce televiziunea fostului șef de la Pro TV, Aleph News, a început emisia. Negru este dezamăgit de noul format pe care îl propune postul lui Adrian Sârbu și consideră că ”vremea știrilor echilibrate pe care le vrea Sârbu a trecut”, referindu-se la publicul smart, cel căruia i se adresează.

Dan Negru, război cu Adrian Sârbu. Ce a declarat acesta despre Aleph News

Dan Negru ”intră la rupere” după lansarea televiziunii lui Adrian Sârbu, pe care aceasta o consideră noua modalitate de a face jurnalism, adaptat la vremurile în care trăim. Negru vorbește despre Sârbu ca despre  ”inamicul principal”, făcând referire la vremea când acesta din urmă era șeful Pro TV, iar Antena 1 se lupta cu postul din Pache Protopopescu pentru supremația audienței.

”M-am uitat la noua televziune a lu’ Sârbu, Aleph News.Sarbu a fost inamicul meu principal 20 de ani și cel mai greu mi-a fost să lupt nu cu Sarbu din Pro ci cu Sarbu din Antenă pentru că toți voiau să-l copieze, nu să-l înfrunte. Cu o căruță de dolari bine folosiți, Sârbu a schimbat atunci lumea televiziunii din România. Mi-a povestit Dan Spataru cum la Mamaia, când Aurelian Andreescu a luat aplauze lungi pentru interpretarea hitului „Copacul”, replica lui Spataru a fost „cu așa voce puteam și eu”.Cu așa bani , Pro-ul lui Sarbu a putut. Azi lumea e alta! ”, a scris realiztorul pe pagina sa de Facebook.

Adrian Sârbu Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Adrian Sârbu Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dan Negru a făcut referire și la conținutul pe care Aleph News îl oferă și consideră că abordarea știrilor este asemănătoare cu cea a televiziunilor clasice.

”Ma așteptăm ca lansarea să conțină cel puțin o exlusivitate mondială și nu știri clasice pe care le vezi peste tot ! Vremea știrilor echilibrate pe care le vrea Sărbu a trecut. Nu le mai găsești niciunde in lume. Publicul smart știe să aleagă și apoi să voteze pentru că votul rămâne miza știrilor oriunde in lume.”, punctează Dan Negru.

”M-am uitat câteva ore la noua televizune a lu’ Sârbu și n-am înțeles deloc prim-planurile căpățânilor moderatorilor, prim-planuri exagerate și obositoare. ( acu’ mi s-a confirmat că e adevărat ce spune manualul, că prim-planurile sunt obositoare ) Capetele unor tineri care citesc știri bătrânicioase. Moderatori cu păreri dar fără notorietate. Apoi, conceptul de „social television” despre care Sarbu zice ca e nou, e vechi , toate tv au demult content adaptat pentru toate ecranele. Publicul smart știe asta ! Facebook a devenit o chestie îmbătrânită darămite televiziunea.”, a mai spus celebrul prezentator TV.

Dan Negru: ”Siglă ponosită, bumpere, cromă și mult YouTube moca”

În mesajul să, celebrul entertainer face referire și la regretatul om de televiziune Valeriu Lazarov pe care îl consideră ”singurul român care a contat în televiziunea mondială”.

Dincolo de content, doare ieftineala ambalajului. Cu asta Pro nu era obișnuit ! Siglă ponosită, bumpere , croma, mult YouTube moca…

O fi ăsta doar începutul?
Sau sfârșitul ?

Singurul român care a contat in televiziunea mondială n-a fost Sârbu. A fost Valeriu Lazarov care a construit televziunea modernă italiană, pe aia spaniolă. Lazarov a fost singurul care nu voia sa fie Sârbu. In România, cu productiile lui, Antena avea sloganul „lider in divertismentul de televziune” și TVR era in top 3.

Când l-am întrebat pe dnul Lazarov de ce nu mai funcționează anumite formate tv, mi-a răspuns :
„pentru că viața e frumoasă fiindcă are un început și un sfârșit „.
O lecție frumoasă pentru noi, cei care nu ne împăcăm cu asta !
Și poate lecția pe care Lazarov i-o dă lui Sârbu, dincolo de moarte:

” VIAȚA E FRUMOASĂ PENTRU CĂ ARE UN ÎNCEPUT ȘI UN SFÂRȘIT…”, a conchis Dan Negru.

Aleph News s-a lansat pe 1 septembrie, iar printre angajații săi se regăsesc și nume care au mai lucrat cu Adrian Sârbu, respectiv: Costi Mocanu, Felix Drăghici, Bogdan Hofbauer, Lucian Nemoiu, Răzvan Hriscu, Cristina Airabedian sau Vlad Craioveanu. În echipă sunt, de asemenea, și colaboratori noi precum Marius Tucă, Ion Cristoiu, Ioana Țigănilă și alții.

Dan Negru, război cu Adrian Sârbu. Declarații incendiare despre noua televiziune a acestuia, Aleph News. ”E sfârșitul?”
Dan Negru, război cu Adrian Sârbu. Declarații incendiare despre noua televiziune a acestuia, Aleph News. ”E sfârșitul?”
Urmăriți Impact.ro și pe