David Popovici, campion și în afara bazinului. Ce performanță a atins campionul român

Gabriel Peneș 25.08.2022, 15:20
David Popovici, campion și în afara bazinului. Ce performanță a atins campionul român

David Popovici, campion și în afara bazinului. Înotătorul de 17 ani a uimit lumea natației cu performanțele din ultimele luni. El și-a câștigat numeroși fani după ce a cucerit titlurile mondiale și europene la seniori în probele de 100 și 200 metri liber, stabilind un nou record mondial pe prima distanță, Dar popularitatea crescândă a lui David Popovici sse cuantifică și altfel, el stabilind o adevărată performanță în medul online.

David Popovici, campion și în afara bazinului

David Popovici, campion și în afara bazinului. Deja este supranumit „noul rege al înotului, pe distanțe scurte”. A fost lăudat de lumea întreagă, ce a asistat uimită la performanțele sale tot mai impresionante. David Popovici pare să rămână cu picioarele pe pământ, vorbind cu o nonșalanță dezarmantă despre aproape orice lucruri legate de el.

Recent, David Popovici a recunoscut care a fost cursa cea mai grea din viața lui. Este vorba de finala europeană a probei de 200 de metri de la Roma, pe care a câștigat-o stabilind al treilea cel mai bun timp din istorie pe această distanță.

„Cred că a fost cea mai grea cursă din viața mea, adică am obosit cel mai tare. Pe ultimul bazin nu îmi mai simțeam deloc, chiar deloc, picioarele, brațele. Înotam pe pilot automat și îmi spuneam că trebuie să câștig. Pentru o probă atât de scurtă, e o distanță destul de mare (n.r. – între el și adversari pe ultimii 50 de metri), așa că…

Am făcut bine, a fost o cursă bună. M-am bucurat extrem de tare. Deși am visat la momentul ăsta și mi l-am imaginat, ieșind campion european și cu un timp atât de bun, e altceva în realitate, adică nu te aștepți. Și când se întâmplă cu adevărat, nu prea știi cum să reacționezi, e euforie”, a spus David Popovici la podcastul Fair Play.

David Popovici, campion și în afara bazinului. Ce performanță a atins campionul român
David Popovici se bucură de un val uriaș de noi fani și pe rețele sociale, unde numărul de urmăritori a crescut enorm

Ce performanță a atins campionul român

Popularitatea lui David Popovici a atins cote de neimaginat în urmă cu doar două luni, înainte de Campionatul Mondial pentru seniori de la Budapesta. Sigur, era deja cunoscut, mai ales datorită potențialului arătat la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio, de vara trecută. Dar celebritatea încă stătea în prag.

Popovici are conturi pe principalele rețele sociale și, înainte de boom-ul creat de ultimele sale reușite, avea 20-25.000 de urmăritori, cel mult. Iar postările sale – nu foarte dese – treceau de multe ori neobservate. Acum, situația s-a schimbat complet. Faima câștigată în ultima perioadă a adus și un val imens de urmăritori și pe aceste conturi. De exemplu, pe cel de Instagram, denumit sugestiv chlorinedaddy („tăticul clorului”), este urmărit acum de 244.000 de persoane. Deja a depășit-o pe „veterana” Sorana Cîrstea, care se bucură de doar 154.000 de urmăritori.

Sigur, Popovici n-a ajuns la magnitudinea celebrității Simonei Halep, care a adunat 1,7 milioane de urmăritori pe Instagram, dar s-a apropiat mult de Ianis Hagi, care are 353.000 de fani care-l urmăresc. Acest val de noi fani online, îi aduce și o altă importanță lui Popovici în privința mesajelor pe care le promovează în postările sale.

De curând, campionul român s-a implicat în ajutorarea Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori, care se luptă cu o boală cumplită şi nu are unde să locuiască împreună cu cei trei copii ai săi. Popovici și-a donat casca și ochelarii cu care a concurat la Mondialul de la Budapesta pentru a fi oferite, printr-o tragere la sorți celor care donează pentru Florentina Filipovici, conform news.ro.

Implicarea campionului și îndemnurile sale pentru donații au făcut ca în mai puțin de o lună să se strângă suma de 40.000 de euro, necesară femeii aflată într-o sotuație disperată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....