David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4×100 metri liber. S-a repetat scenariul de la Europenele de la Otopeni

Gabriel Peneș 02.09.2022, 09:27
David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4×100 metri liber. S-a repetat scenariul de la Europenele de la Otopeni

David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4×100 metri liber. Campionul român și colegi săi s-au clasat pe locul 2 în finala probei de la Campionatele Mondiale de natație pentru juniori de la Lima. Echipa României a fost depășită pe ultimii metri de cea a Ungariei. S-a repetat, astfel, scenariul de la Europenele de juniori desfășurate în luna iulie, la Otopeni. David Popovici va lua startul și în proba de 100 metri liber, unde deține recordul mondial de seniori.

David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4×100 metri liber

David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4×100 metri liber. Finală dramatică în această probă, la Campionatele Mondiale de natație pentru juniori din Peru. David Popovici (17), Patrick Dinu (17), Bianca Costea (17) și Rebecca Diaconescu (16) au terminat pe locul secund, fiind la doar 36 de sutimi de Ungaria. Podiumul a fost completat de Italia.

La fel ca în serii, David Popovici a lăsat în urmă celelalte ștafete. A încheiat primul schimb în 47.23, oferind un avans de 2.23 secunde, scrie gsp.ro. Patrick Dinu și-a menținut un avans de peste 2 secunde, în al doilea schimb. Apoi, a venit rândul fetelor. Bianca Costea s-a luptat din greu cu Nikolett Padar, campioana probei de 100 metri liber, de înaintea ultimul schimb, înotătorii români mai păstrau 0,39 secunde avans.

Ultimele două lungimi de bazin au fost un adevărat thriller. Rebbeca Diaconescu a păstrat avantajul României până pe ultimii metri, când a fost întrecută de unguroaica Dora Molnar. În aceeași sesiune, Vlad Stancu a obținut bronzul probei de 800 metri liber. El a mai cucerit, în urmă cu câteva zile, și medalia de argint pe distanța de 400 metri liber.

David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4x100 metri liber. S-a repetat scenariul de la Europenele de la Otopeni
Vlad Stancu a cucerit medalia de argint în proba de 400 metri liber și bronzul pe distanța de 800 metri liber

S-a repetat scenariul de la Europenele de la Otopeni

Pentru David Popovici și colegii săi s-a repetat scenariul de la Europenele de la Otopeni, din aceeași probă, când ștafeta României a fost depășită în finală tot de cea a Ungariei. De altfel, sunt singurele medalii care nu sunt de aur pe care Popovici le-a obținut la marile concursuri din ultimele două luni, inclusiv Mondialele și Europenele pentru seniori.

Până acum, supercampionul nostru a adunat 12 medalii, dintre care 10 de aur, la cele patru mari întreceri ale seniorilor și juniorilor din această vară. La întrecerea de la Lima, el a cucerit deja titlurile mondiale în probele de ștafetă masculin 4×100 metri liber și în cea de 200 metri liber.

„Pentru această competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație, trecutul e deja dus”, și-a explicat Popovici obiectivele pentru competiția din Peru, conform site-ului FRNPM, la o conferința de presă de la Lima.

David Popovici va lua startul și în seriile probei de 100 metri liber, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17.59. Semifinala probei în care deține recordul mondial de seniori este programată pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 02.25, pentru ca finala să aibă loc în noaptea de duminică, 3 septembrie, spre luni, 4 septembrie, de la ora 02.02.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....