David Popovici, i-a uimit pe organizatorii Campionatului Mondial de juniori din Peru: „E o mașinărie”

Gabriel Peneș 01.09.2022, 15:15
David Popovici, i-a uimit pe organizatorii Campionatului Mondial de juniori din Peru: „E o mașinărie”

David Popovici, i-a uimit pe organizatorii Campionatului Mondial de juniori din Peru. Înotătorul român și-a onorat statutul de superstar al natației și principal protagonist al ultimului concurs pentru juniori la care ia parte, dat fiind că pe 15 septembrie va împlini 18 ani. El a cucerit deja două medalii de aur, la 200 metri liber și cu ștafeta de 4×100 m liber, stabilind și noi recorduri ale competiției. David Popovici va mai lua startul în cursa de 100 metri liber, unde deține recordul mondial de seniori.

David Popovici, i-a uimit pe organizatorii Campionatului Mondial de juniori din Peru

David Popovici, i-a uimit pe organizatorii Campionatului Mondial de juniori din Peru. Pentru înotătărul român totul pare simplu în concursul de la Lima, câtă vreme el s-a impus deja drept campion mondial și european în întrecerile seniorilor. E și motivul pentru care sportivul de 17 ani a fost în centrul atenției la Mondialul de juniori, ultimul concurs din carieră la această categorie de vârstă.

El a primit o atenție deosebită din partea organizatorilor, fiind atracția conferințelor de presă și fiind prezentat drept principalul protagonist al competiției.

„Pentru această competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație, trecutul e deja dus”, a spus Popovici, conform site-ului FRNPM, la conferința de presă de la Lima, înainte de începerea întrecerilor.

„E o mașinărie”

David Popovici a câștigat mai întâi medalia de aur cu ștafeta de 4×100 metri liber, prima din istoria natației românești la această probă. El și-a condus colegii către victorie, înotând în primul schimb foarte rapid, 47.07, aproape de propriul record mondial de seniori, 46.86.

Al doilea titlu l-a câștigat în proba de 200 metri liber, unde a câștigat detașat finala, cu 1:46.18, stabilind și un nou record al competiției. Organizatorii competiției nu contenesc să se minuneze de performanțele înotătorului român.

„O maşinărie. Superbul înotător David Popovici a demonstrat încă o dată ce viteză poate avea în apă şi a câştigat cu un record al competiţiei proba de 200 de metri liber”, au scris aceștia pe contul de Twitter al competiției.

David, în schimb, a fost foarte relaxat după finala câștigată, declarând că se distrează, iar susținerea publicului îl ajută mult.

„Mă distrez, publicul mă ajută mult, cu siguranță. A fost o cursă destul de bună, sunt fericit și e totul bine”, a declarat David Popovici, potrivit voyo.ro, după aurul cucerit la 200 metri liber.

Va lua startul și în proba de 100 metri liber

La rândul său, Federația Internațională de Natație a scris elogios despre rezultatele lui Popovici din ultima perioadă.

„David Popovici și-a gravat numele în cărțile de recorduri pentru a treia oară în doar două zile, stabilind un nou record în proba de 200 metri liber. El a câștigat prima medalie de aur cu ștafeta de 4×100 metri liber, titlu pe care România l-a câștigat pentru prima oară în istoria sa la Campionatele Mondiale de juniori.

Timpul său de 1:46.18 a șters fostul record stabilit acum patru ani de Ivan Girev din Rusia (1:48.80) la Indianapolis. Popovici a mai înregistrat, de asemenea, un 1:49.40 în semifinalele probei. Cu doar două săptămâni în urmă, campionul român a înregistrat cel mai rapid timp din 2022 pe distanța de 200 metri liber, stabilind actualul record mondial de juniori la 1:42.47, al treilea cel mai bun timp din istorie. El a înotat rapid și la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, din iulie, când a fost cronometrat cu 1:45.45”, au scris cei de la FINA.

David Popovici mai concurează la o probă în carul Mondialelor de Juniori. El va lua startul și în seriile probei de 100 metri liber, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17.59. Semifinala probei în care deține recordul mondial de seniori este programată pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 02.25, pentru ca finala să aibă loc în noaptea de duminică, 3 septembrie, spre luni, 4 septembrie, de la ora 02.02.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....