VIDEO

David Popovici, lecție de modestie după aurul câștigat la 200 metri liber: „A fost o cursă destul de bună” VIDEO

Gabriel Peneș 01.09.2022, 09:29
David Popovici, lecție de modestie după aurul câștigat la 200 metri liber: „A fost o cursă destul de bună” VIDEO

David Popovici, lecție de modestie după aurul câștigat la 200 metri liber. Campionul român s-a impus într-o manieră categorică în finala acestei probe în cadrul Campionatului Mondial de juniori de la Lima. Practic, fără concurență, înotătorul de 17 ani a cucerit a doua medalie de aur în competiție din Peru, după cea obținută cu ștafeta de 4×100 metri liber. La finalul cursei, David Popovici a oferit o scurtă declarație în maniera-i caracteristică deja.

David Popovici, lecție de modestie după aurul câștigat la 200 metri liber

David Popovici, lecție de modestie după aurul câștigat la 200 metri liber. Înotătorul român n-a avut rival în finala probei, unde a terminat cu timpul de 1:46.18, un nou record al competiției. El deține și al treilea rezultat din toate timpurile pe aceeași distanță, dar la seniori, cu 1:42.97, performanță înregistrată la Europenele de la Roma.

„Racheta românească” a ajuns la a doua medalie de aur cucerită la Lima, după cea din proba de ștafetă 4×100 de metri liber, unde a condus team-ul României către prima treaptă a podiumului.

„Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă „sudată’ în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună”, a fost prima reacție a lui David Popovici imediat după ce i-a adus României aurul la ștafeta 4×100 m liber, potrivit voyo.ro.

„A fost o cursă destul de bună”

David Popovici s-a declarat mulțumit de cursă și de faptul că a fost încurajat de public.

„Mă distrez, publicul mă ajută mult, cu siguranță. A fost o cursă destul de bună, sunt fericit și e totul bine”, a declarat David Popovici, potrivit voyo.ro.

De altfel, David Popovici a declarat înaintea începerii concursului din Peru că nu și-a propus un obiectiv anume, dar speră să se distreze și să înoate repede.

„Pentru această competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație, trecutul e deja dus”, a spus Popovici, conform site-ului FRNPM, la conferința de presă de la Lima.

David Popovici mai concurează la o probă în carul Mondialelor de Juniori. El va lua startul și în seriile probei de 100 metri liber, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17.59. Semifinala probei în care deține recordul mondial de seniori este programată pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 02.25, pentru ca finala să aibă loc în noaptea de duminică, 3 septembrie, spre luni, 4 septembrie, de la ora 02.02.

Popovici e marele favorit al probei, o victorie aducându-i palmaresul perfect în acest an, dublu campion mondial și european, atât la seniori cât și la juniori, pe distanțele de 100 și 200 metri liber.

Sursa foto: Facebook/Comitetul Olimpic si Sportiv Român

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....