Dan Negru, despre pensia lui Alexandru Arșinel. Prezentatorul nu s-a mai putut abţine. “N-o fi de ajuns?”

Ioana Bucur 18.02.2021, 11:38
Dan Negru, despre pensia lui Alexandru Arșinel. Prezentatorul nu s-a mai putut abţine. “N-o fi de ajuns?”

Dan Negru s-a dezlănțuit, după ce a aflat despre pensia lui Alexandru Arșinel. Prezentatorul nu s-a mai putut abține și a spus exact ce are pe suflet. Ce comparație șocantă a făcut între veniturile pe care le primește marele actor de la stat și cele ale unui personaj controversat.

Ce spune Dan Negru despre pensia lui Alexandru Arșinel

În ultimele zile, Alexandru Arșinel a ajuns în atenția presei, după ce s-a aflat ce venituri încasează lunar de la stat. Cum era de așteptat, reacțiile au fost împărțite, unii recunoscând că, după o carieră de aproape șapte decenii, în care a adus fericire în sufletul atâtor generații de români, suma este una justificată, în timp ce alții i-au criticat statul de „pensionar de lux”. Printre cei care și-au exprimat public opinia cu privire la acest subiect a fost și Dan Negru. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, prezentatorul a făcut o comparație șocantă între pensia lui Alexandru Arșinel și cea dată de stat unui personaj controversat.

„Un fost procuror comunist are 78 mii de lei pensie. Gh. Bălășoiu îl cheamă. Arșinel are 8 mii și Google e ticsit azi de știri despre “Arșinel, pensionar de lux”. Familia mea a contribuit la pensia lui Arșinel : tata și mama se amuzau la scheciurile cu Stela. Eram mic atunci. M-au amuzat și pe mine când am crescut. Copiii mei îi știu vocea lui Baloo din “Cartea Junglei”. Trei generații care au contribuit de bună voie la ăia 8 mii a lui Arșinel. N-o fi deajuns ? Pentru ăia 78 mii ai securistului, n-am vrut să cotizez”, a scris Dan Negru.

Ce crede Dan Negru despre pensia lui Alexandru Arșinel
Dan Negru, despre pensia lui Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel, reacție după valul de critici stârnit de veniturile sale

Potrivit informațiilor din ultima sa declarație de avere, din iunie 2020, în care apar doar veniturile din pensii, Alexandru Arșinel a încasat pensia de revoluționar în valoare de 33.720 de lei, o pensie de 74.512 lei, indemnizația de merit acordată de Ministerul Culturii, în valoare de 74.772 lei precum și 10.800 de lei, contravaloarea indemnizației de handicap gradul al doilea pentru că își îngrijește soția bolnavă.

Actorul a declarat, la Antena Stars, că a muncit pentru fiecare ban pe care îl primește și că acesta acesta rezultatul unei cariere de șapte decenii cu turnee, spectacole de teatru, apariții în diferite producții TV și ani buni în care a fost director de teatru.

„Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indeminație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel. Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat. Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a spus Alexandru Arșinel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI