Ieșirea ”anti-vaccin” a lui Dragoș Bucur a stârnit reacția lui Dan Negru. Ce a remarcat vedeta TV: ”Nu i-ar fi publicat-o niciodată”

Stan Filon 15.02.2021, 14:13
Ieșirea ”anti-vaccin” a lui Dragoș Bucur a stârnit reacția lui Dan Negru. Ce a remarcat vedeta TV: ”Nu i-ar fi publicat-o niciodată”

Reacția lui Dragoș Bucur de zilele trecute, legată de vaccinarea anti-coronavirus și obligativitatea purtării măștii de protecție, a iscat discuții aprinse în mediul online. Mulți l-au condamnat pe actor pentru opiniile sale, alții i-au dat însă dreptate. Dan Negru a făcut și el referire la postarea lui Dragoș Bucur.

Dan Negru a vorbit și el despre postarea lui Dragoș Bucur care a încins internetul

Omul de televiziune Dan Negru a spus că rețelele de socializare au rămas cam singurele unde oamenii cunoscuți își pot exprima în voie gândurile, fără să fie constrânși de casele de discuri sau televiziunile unde lucrează. Dan Negru a lansat și un fel de concurs în care și-a întrebat pe cine admiră mai mult, pe artitii care au curajul să vorbească, sau pe ceilalți?

“Social media e totuşi libertatea exprimării. Marketingul ProTv-ul n-ar fi făcut niciodată publică declaraţia lui Dragos Bucur. Nici marketingul Antena, Kanal, Prima, TVR, Roton sau Cat Music. Fără social-media, opinia artiştilor, oricare ar fi ea, ar fi fost cenzurată de instituţiile de unde îşi iau o parte din bani: televiziuni, case de discuri etc. Social media e totuşi libertatea fără cenzura de marketing/P.R. Câştigi sau pierzi pe limba ta. Sunt curios, cum vă place mai mult? Ca Dan Bitman, Dragos Bucur, Tudor Chirilă şi alţii care AU opinii publice. Sau ca Loredana, Fuego şi alţii care NU au  opinii publice. Indiferent de opinie, care artişti va plac mai mult? Ăia cu opinie publică sau ăia fără?”, a scris el pe Facebook.

Dan Negru a vorbit si el despre postarea lui Dragos Bucur, care a încins internetul
Dan Negru a vorbit si el despre postarea lui Dragos Bucur, care a încins internetul

Cu ce explicații a venit Dragoș Bucur, după ce a fost înjurat la scenă deschisă

Dragoș Bucur, care a fost bolnav de coronavirus, a aprins internetul, după ce a scris o postare scurtă, dar la obiect, pe Facebook: ”In cazul in care nu aveaţi pe cine sa înjuraţi: nu ma vaccinez şi nu port masca”, a scris actorul pe pagina sa de socializare. A primit foarte multe reacții, multe dintre ele negative, așa că a ales să revină cu o explicație, tot pe Facebook.

“Este prima oara cand sunt injurat la o scara atat de mare si sunt dator sa raspund atat injuraturilor cat si incurajarilor. Cativa prieteni m-au sunat sa ma intrebe de ce nu tac, de ce a trebuit sa spun ce gandesc. Ei bine, aceasta intrebare este raspunsul la ea insasi. Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obtinut cu mijloace noi. Mi-a fost teama de reactia pe care impartasirea parerilor mele ar putea sa o nasca, apoi mi-a fost rusine de aceasta teama si de gandul meschin ca “E mai bine tac decat sa spun ce cred”. Cum de obicei aleg sa fac exact lucrurile de care imi e cel mai frica, asta am facut si acum.

”Nu incurajez pe nimeni sa nu poarte masca”

Celor ce aleg sa injure si sa atace ii sfatuiesc sa se gandeasca la faptul ca in curand s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred ca ne apropiem de acel moment si nu vreau sa particip la crearea lui. Nu sustin ca decizia de a nu ma vaccina este cea corecta, dar sustin si apar libertatea de a lua singur aceasta decizie.

Nu incurajez pe nimeni sa nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanta militara si consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul si cu deciziile lui si sa imi exprim public acest dezacord. Stiu sigur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine, dar fie le este teama sa se exprime public, fie prefera sa stea departe de online. Sunt un om cu familie, sunt artist, cred in Dumnezeu si in libertatea de expresie, sunt sustinator al luptei impotriva discrimarii si astea sunt valorile dupa care ma ghidez in viata. PS-acum imi e teama sa citesc toate comentariile de la postarea precedenta, dar trec eu si peste teama asta!”, a scris Dragoș Bucur.