Dacia, lansare la nivel european. Un nou model de mașină, are deja 100.000 de comenzi

Andrei Simion 22.03.2023, 15:34
Dacia, lansare la nivel european. Un nou model de mașină, are deja 100.000 de comenzi

Dacia a anunțat că lansează un nou model de mașină la nivel european și că a primit deja peste 100.000 de comenzi. Compania s-a remarcat pe piață cu cea mai mică utilitară electrică din Europa.

Noul model de mașină lansat de Dacia în Europa

Dacia revine pe piața vehiculelor utilitare ușoare, după ce ieșise din acest segment prin oprirea producției Dokker. Revenirea este marcată de lansarea la nivel european a unei noi generații Cargo a modelului electric Spring. Acest autovehicul are caracteristicile principale ale modelului de pasageri, dar este vândut fără bancheta spate și cu o configurație de opțiuni de bază.

Dacia Spring Cargo poate asigura 1.000 de litri spațiu de încărcare, cu o sarcină de 350 de kilograme și cu valori similare de autonomie precum versiunea de pasageri. Prin urmare, Spring Cargo poate deveni un automobil util rețelelor de livrări din zona urbană, mai ales în sectoarele cu străzi mici și acces dificil pentru camioane sau autovehicule de mari dimensiuni.

Spring Cargo este omologat N1, ca vehicul utilitar, având plasă despărțitoare între scaunele din față și spațiul de marfă și inele de ancorare a bagajelor.

„În mai puțin de 2 ani, Dacia Spring a devenit unul dintre liderii pieței vehiculelor electrice din Europa. Prezentat la Salonul de la Bruxelles la începutul anului, Spring ELECTRIC 65 în finisaj Extreme îmbogățește oferta Spring cu un motor mai puternic. Sosirea Spring Cargo va permite, la rândul său, profesioniștilor să se bucure de o viață simplă și practică 100% electrică în fiecare zi”, a declarat Xavier Martinet, director de vânzări și operațiuni Dacia.

Dacia Spring Electric Cargo
Dacia Spring Electric Cargo

Peste 100.000 de comenzi, deja înregistrate

Până în acest moment, nu există informații referitoare la prețul automobilului Dacua Spring Cargo, această versiune comercială nefiind disponibilă, deocamdată, pe piața din România. Însă, în alte țări, au fost înregistrate deja 108.000 comenzi, de la lansarea sa din 2021.

Anul trecut, 48.900 de cumpărători și-au primit automobilul Spring comandat, astfel că modelul a devenit al treilea cel mai vândut vehicul electric din Europa, pe segmentul de retail. Odată cu încetarea crizei de semiconductori, producția din uzina din China a Dongfeng, ce asamblează Spring, a început să crească, astfel că termenele de livrare au început să se reducă, iar mașina să fie disponibilă și cu livrare din stoc.

Dacia Spring a fost desemnată de GreenNCAP, în urma testelor realizate, ca cea mai eficientă mașină electrică din Europa, cu un consum real mediu de 18,5 kWh/100 km, respectiv un minim de 16,2 kWh/100 km și un maxim de 23 kWh/100 km (în regim de autostradă), valori mai mici decât cele ale Tesla Model Y sau NIO eT7. Consumul declarat de constructor este de 13,2 kWh/100 km, iar autonomia oficială este de 230 de kilometri.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe