Cum vor să scape inculpații din dosarul Tel Drum. Avocații au găsit soluția

Mihnea Tălău 30.03.2022, 16:45
Cum vor să scape inculpații din dosarul Tel Drum. Avocații au găsit soluția

Apărarea inculpaţilor, din deja celebrul dosar Tel Drum, a solicitat miercuri Tribunalului Bucureşti eliminarea din materialul probator a interceptărilor realizate de SRI, considerate a fi neconstituționale de o decizie a Curţii Constituţionale. Reprezentanţii firmei Tel Drum,  Petre Pitiş şi Mircea Vişan sunt judecați pentru fraude cu fonduri europene. În dosar apare și numele fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Stratagema folosită de avocații inculpaților din Tel Drum

Unul dintre avocaţi a solicitat instanţei, la termenul de miercuri excluderea de la dosar a interceptărilor, deoarece mandatele aprobate de Instanţa supremă în perioada 2010-2017 au fost emise pe criteriul siguranţei naţionale. Procurorul de şedinţă a explicat însă că decizia Curţii Constituţionale nu se poate aplica în acest caz, întrucât interceptările au fost realizate de ofiţerii de Poliţie judiciară ai DNA.

La cererea avocaților, instanţa a rămas în pronunţare la Tribunalul București.

Liviu Dragnea are noi probleme de sanatate

În decembrie 2017, compania Tel Drum, și reprezentanții săi Petre Pitiş şi Mircea Vişan au fost trimişi în judecată de DNA sub acuzația de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Tot în dosar au mai fost trimişi în judecată firma SC WFA Impex SRL și Ion Florian, reprezentant al societății, şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA.

DNA precizează că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 4.849.375 lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea este și el parte în dosarul Tel Drum

O altă parte a dosarului Tel Drum se află în anchetă la DNA vizat fiind și fostul lider al PSD Liviu Dragnea.

Dragnea e acuzat în Dosarul Tel Drum de abuz în serviciu, grup infracţional organizat şi fraude cu fonduri europene,  infracţiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care era şeful Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, adică în perioada 2000-2012.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...