Cum sunt ”lungiți” micii. Trucurile neortodoxe folosite de unii bucătari pentru a da senzația că un mic este, de fapt, mare

Iancu Andreea 17.07.2021, 11:22
Cum sunt ”lungiți” micii. Trucurile neortodoxe folosite de unii bucătari pentru a da senzația că un mic este, de fapt, mare

Românii sunt mari amatori de grătar în aer liber, iar sezonul cald le aduce ocazia de a aprinde focul și a pune la fript bucățile de carne atent pregătite de dinainte. Totuși, preparatul vedetă îl reprezintă mititeii, pe care cu toții îi preferă suculenți și rumeniți. Dacă te hotărăști să îi pregătești acasă, poți încerca să ții cont de trucurile folosite de unii bucătari pentru a face un mic să pară mai mare. Cu siguranță îi vei impresiona pe musafiri.

Care sunt trucurile folosite de bucătari pentru a face un mic să pară mai mare

Micii reprezintă unul dintre preparatele cele mai îndrăgite din totdeauna pentru ieșirile în aer liber. Românii se înghesuie să cumpere pasta de mici de la cele mai cunoscute carmangerii, pentru a putea să se bucure de o ieșire la grătar pe cinste. Puțini sunt cei care știu însă care sunt trucurile folosite de unii bucătari pentru a face ca un mic să pară mai mare și deci să arate mult mai savuros în farfurie. Dincolo de faptul că o parte dintre mititeii din magazine sunt mult prea sărați sau prea condimentați, există un secret care îi face să arate și mult mai mari.

De multe ori am remarcat că unii mititei sunt mult mai mari și mai suculenți decât alții, iar secretul stă în prepararea acestora. Carnea și condimentele au alături un ingrediente minune, la care unii bucătari apelează pentru a face micii să fie mai aspectuoși. Aceștia adaugă adesea bicarbonat de sodiu la rețeta de mici pentru a da impresia că preparatul este mult mai mare decât în realitate. Astfel, micii se umflă din cauza bicarbonatului și dau senzația că sunt mai mari. Dacă și tu îți dorești o porție de mici suculenți și generoși, iată o rețetă simplă, pe care o poți încerca.

Trucurile folosite de bucătari pentru a face un mic să pară mai mare
Cum prepari mititei savuroși și suculenți, de casă

Rețetă de mici făcuți în casă

Ingrediente

  • 700 g carne de vită – pulpă
  • 300 g carne de oaie sau porc (mai grasă – piept, ceafă)
  • 250-350 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • 22 g sare
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură rasă de de cimbru uscat
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • ½ linguriță bobițe de coriandru (aproximativ 30 de bobițe mici)
  • 1 linguriță rasă de semințe de chimen
  • 2 lingurițe de boia dulce (paprika)
  • 5-7 caței de usturoi mari
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Taie pentru început pulpa de vită în cubulețe împreună cu bucățelele de porc sau oaie și dă-le prin mașina de tocat, folosind sita mai mică. Adaugă și usturoiul pentru a-l obține extrem de fin. Între timp, mărunțește bine condimentele, într-un mojar cu pistil, până când obții o pulbere fină, pe care o vei adăuga peste carnea tocată. Adaugă și bicarbonatul de sodiu și frământă bine întreg aluatul. Te poți folosi de un robot de bucătărie, astfel încât să îți ușurezi munca. Pe măsură ce ingredientele s-au omogenizat, adaugă treptat din cantitatea de supă de oase. După ce ai obținut o pastă de mici pufoasă și moale, las-o la frigider, acoperită cu o folie de plastic deasupra.

Înainte de a modela micii, scoate bolul cu carne din frigider și lasă-l să se încălzească puțin. Apoi, poți apela la un poș pentru a forma aluatul în mod uniform, ori modelează pur și simplu cu mâna câte o bucată din aluat. Asigură-te că ai mâinile unse cu ulei atunci când îi formezi, pentru ca apoi să îi ungi cu ulei pe fiecare în parte și să îi așezi într-o tavă, de asemenea unsă cu ulei în prealabil. La final, lasă-i la rece în frigider și pune-i direct pe grătar atunci când vrei să îi pregătești.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...