Cum să îndulcești un pepene care nu are gust. Soluția e de-a dreptul surprinzătoare

Ana Anitoiu 10.08.2022, 14:47
Cum să îndulcești un pepene care nu are gust. Soluția e de-a dreptul surprinzătoare

Un pepene care nu are gustul la care sperai nu trebuie neapărat să ajungă la coșul de gunoi. Există o metodă de a-l îndulci. Soluția este de-a dreptul surprinzătoare, extrem de simplă și la îndemâna oricui.

Cum poți să îndulcești un pepene

Se spune că cei mai buni pepeni verzi se găsesc de la Sfinții Petru și Pavel și până la Sfânta Maria, adică de la sfârșitul lunii iunie, până la jumătatea lunii august. Însă, chiar și în această perioadă, nu toată lumea reușește să aleagă unul gustos.

Astfel, deși la exterior pare că arată bine, fructul poate avea un gust amar în loc să fie dulce. Însă, dacă ți se întâmplă să ai parte de o astfel de dezamăgire, poți repara situația foarte ușor.

Tot ce trebuie să faci este să presari puțină sare pe feliile de pepene. Motivul este că acest ingredient ce se găsește în orice bucătărie poate reduce senzația de amar, făcând loc în acest fel gustului dulce.

Cum sa indulcesti un pepene care nu are gust
Pepenele poate fi indulcit printr-o metoda surprinzatoare. Foto: unsplash.com

Totuși, acest truc a împărțit rețelele sociale în două tabere. Unii internauți s-au arătat cu adevărat încântați de el, în timp ce alții consideră că nu funcționează deloc și că mai degrabă încearcă să cumpere un alt pepene. Prin urmare, este o chestiune de preferință personală.

Ce alte fructe pot fi mâncate în acest fel

Pepenele verde nu este singurul fruct care poate fi consumat cu sare presărată pe el. Poți să aplici același truc și în cazul în care vrei să încerci să îmbunătățești gustul merelor. La fel poți face și cu un grepfrut. Sarea are capacitatea de a tăia gustul său amar și de a-l scoate în evidență pe cel dulce.

Pe de altă parte, trucul nu funcționează pe toate fructele. Bananele sau fructele de pădure, de exemplu, nu fac parte din categoria celor pe care poți adăuga sare pentru un gust mai bun. Dimpotrivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...