Cum s-au cunoscut Ivana şi Donald Trump. El, un tânăr ambiţios, ea, un manechin cu trup de zeiţă. Motivul pentru care povestea lor s-a încheiat

Ana Anitoiu 15.07.2022, 11:17
Cum s-au cunoscut Ivana şi Donald Trump. El, un tânăr ambiţios, ea, un manechin cu trup de zeiţă. Motivul pentru care povestea lor s-a încheiat

Ivana și Donald Trump s-au cunoscut într-un restaurant, pe vremea când el era un tânăr ambiţios, iar ea era un manechin cu trup de zeiţă. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii s-a îndrăgostit de ea și au ajuns să se căsătorească și să aibă împreună trei copii. Însă, n-a fost să fie un mariaj fericit până la adânci bătrâneți. Motivul pentru care povestea lor s-a încheiat este unul de care se teme orice femeie căsătorită.

Cum și-a cunoscut Donald Trump prima soție

Donald Trump, acum în vârstă de 76 de ani, n-a putut rămâne indiferent atunci când a văzut-o pentru prima dată pe Ivana, care a decedat, joi, 14 iulie, la vârsta de 73 de ani. Se aflau amândoi într-un restaurant din New York. Ea, născută cu numele de familie Zelnickova, în Cehia, era însoțită de alte șapte manechine. Tinerele nu reușeau să obțină o masă, iar managerul voia ca ele să ia loc la bar, ca să le atragă atenția clienților.

„Am simțit o mână pe umăr. M-am întors și am văzut un tip foarte chipeș – înalt, blond, american. A spus: Bună, mă numesc Donald Trump”, a povestit la un moment dat Ivana despre prima ei întâlnire cu cel care avea să fie președintele SUA. Fostul lider american s-a oferit să o ajute să obțină o masă. Le-a ținut companie o vreme, după care le-a lăsat singure.

„Nu am întâlnit niciodată un bărbat care ar plăti pentru ceva și nu a vrut nimic în schimb… Știam prea puține lucruri atunci”, a adăugat atunci cu ironie Ivana Trump.

Cum s-au cunoscut Ivana si Donald Trump. El, un tanar ambitios, ea, un manechin cu trup de zeita
Ivana Trump

Ivana ajunsese în SUA din Canada, unde credea că va face o mare performanță în schi, sport în care a excelat și care a ajutat-o să scape din Cehoslovacia comunistă. S-a căsătorit în 1971 cu antrenorul ei de schi, Alfred Winklmayr, doar ca să obțină cetățenie austriacă și să-și poată părăsi țara natală. Mariajul conjunctural s-a încheiat repede. Astfel, ea era deja divorțată când l-a cunoscut pe Donald Trump.

Motivul pentru care Ivana și Donald Trump s-au despărțit

Căsnicia dintre Ivana și Donald Trump a rezistat în perioada 1977 – 1992, deoarece fostului președinte american i-a căzut cu tronc un alt manechin, Maria Maples, care i-a devenit a doua soție, în perioada 1993 – 1999.

Ivana, care a făcut trei copii cu fostul președinte american Donald Trump – Donald Jr., născut în 1977, Ivanka, născută în 1981, și Eric, născut în 1984 – a încercat să împiedice divorțul, dar în cele din urmă a acceptat să primească 14 milioane de dolari, proprietatea din Connecticut și un apartament în Trump Tower, cu vedere la Central Park.

Ulterior, Ivana Trump a mai fost căsătorită cu antreprenorul italian Riccardo Mazzucchelli. Fostul manechin a avut o relație și cu un aristocrat italian, contele Roffredo Gaetani dell’Aquila d’Aragona Lovatelli, precum și cu actorul și modelul italian Rossano Rubicondi, cu care s-a căsătorit, deși el era cu peste 20 de ani mai tânăr decât ea. După două divorțuri, fostul președinte american este căsătorit în prezent, din 2005, cu modelul Melania Trump.

Ivana Trump a mai spus la un moment dat că nu a rupt niciodată definitiv legătura cu fostul președinte al Statelor Unite ale Americii. Ea a rămas director executiv în cadrul trustului Trump și a dezvăluit, într-o biografie, că obișnuia să vorbească cu fostul ei soț o dată pe săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...