Cum îți sunt de ajutor condimentele. Trucuri inedite pentru grădină și casă

Badea Violeta 15.07.2021, 17:53
Cum îți sunt de ajutor condimentele. Trucuri inedite pentru grădină și casă

Cum îți sunt de ajutor condimentele. Chiar dacă astăzi mirodeniile sunt o parte a nutriției umane, nelipsite din nicio bucătărie, în vremurile de demult scorţişoara, de exemplu, era folosită pe post de calmant. Iată câteva trucuri inedite pentru grădină și casă!

Cum îți sunt de ajutor condimentele

Condimentele aromate nu sunt bune doar pentru a schimba gustul mâncării, ci sunt folosite de sute de ani în gospodărie. Un ingredient banal era considerat un adevărat remediu natural, în timp ce altul îi ajuta pe oameni să-și creeze propria vopsea.

Chiar dacă unii tind să nu creadă în obiceiurile străvechi, mirodeniile au reușit să se păstreze până astăzi printre noi, fiind folosite, uneori, chiar și la recomandarea bunicilor noștri. Cu siguranță ai văzut sau chiar ți s-a și întâmplat să utilizezi un condiment pentru a rezolva o anumită problemă din gospodărie. În continuare îți vom prezenta câteva trucuri inedite pentru grădină și casă.

Cum iti sunt de ajutor condimentele
Cum iti sunt de ajutor condimentele
  • Condimentele alungă insectele

Scorțișoara este foarte eficientă pentru a îndepărta insectele. Furnicile evită acest condiment, iar tot ceea ce trebuie să faci este să presari puţină scorţişoară în locurile invadate de aceste insecte. De asemenea, condimentul poate fi combinat cu puțin ulei esenţial de scorţişoară cu apă. Conținutul obținut se transferă într-un recipient pentru a-l putea pulveriza acolo unde furnicile creează probleme.

Mai mult decât atât, scorțioșoara reprezintă un adevărat dușman și pentru ploşniţe. Aceste insecte pot fi alungate cu  câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară. Scorţişoara mai poate alunga și alți dăunători, precum: păianjenii, ţânţarii, musculiţele și viespile.

  • Poți prepara anumite băuturi alcoolice

Nu o să-ți vină să crezi, dar condimentele te pot ajuta să prepari una dintre cele mai aromate băuturi alcoolice: ginul. Probabil că nu știai acest lucru, dar fiecare distilerie foloseşte un anumit amestec de mirodenii. Printre acestea regăsim: coriandru, anason, piper negru, scorţişoară, şofran.

O altă băutură alcoolică extrem de cunoscută în compoziția căreia se folosesc condimente este romul. Acesta mai conține: vanilia, scorţişoara, cuişoarele, boabele de piper sau nucşoara.

  • Condimentele te pot ajuta să obții propria vopsea

Din condimente îți poți crea propria vopsea. Da, ai auzit bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de orice condiment viu colorat cu puţină apă pentru a obține o pastă. Ulterior, apa prinde o anumită nuanță şi poate fi apoi folosită pentru a decora ouă de Paşte sau pentru a picta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...