Cum să condimentezi peștele pentru un gust perfect. Trucurile din Delta Dunării

Ana Anitoiu 17.06.2021, 15:36
Cum să condimentezi peștele pentru un gust perfect. Trucurile din Delta Dunării

Condimentele pentru pește trebuie să fie alese cu atenție, astfel încât preparatele, indiferent de cele alese, să aibă un gust perfect. Câteva trucuri din Delta Dunării te ajută să nu dai greș niciodată și să ai un rezultat pe placul tuturor invitaților la masă.

Cum să condimentezi peștele pentru un gust perfect

Ca să iasă cu gust de pești din Delta Dunării, preparatele trebuie să fie condimentate într-un anumit mod. Aceste feluri de mâncare nu se împacă bine cu orice condiment, așa că experimentele ar putea să aibă rezultate mai puțin plăcute.

Unul dintre principalele condimente pentru pește este mărarul. Mai exact, semințele, dar și frunzele de mărar. Acestea dau un gust deosebit, indiferent de preparatul ales. Deși se potrivește cu orice tip de pește, cel mai bun prieten al acestui ingredient este somonul.

Cum sa condimentezi pestele pentru un gust perfect
Farfurie cu peste si garnitura

Condimente pentru pește

De asemenea, pe aceeași listă, pe lângă mărar, se numără coriandrul. Acesta oferă o aromă intensă oricărui preparat pe bază de pește. Acesta este, de altfe, motivul pentru care acest ingredient nu lipsește din pachetele dcu amestecuri de condimente pentru pește.

Pentru un plus de savoare în mesele pe bază de pește se poate folosi și Măghiran Dulce. Această plantă înrudită cu popularul oregano este unul dintre condimentele pentru pește ce se poate dovedi a fi o alegere perfectă. Aroma pe care o impregnează în carne este una dulce.

Condimente pentru pește la îndemână

Printre condimentele folosite pentru pești în Delta Dunării se mai numără și pătrunjelul. Acest ingredient este aproape nelipsit din orice mâncare gătită. Puțini știu că în combinație cu unt și lămâie, acesta nu doar că aromatizează preparatul, ci ajută și la frăgezirea cărnii.

Totodată, printre condimentele pentru pește se numără piperul, la fel ca sarea. Probabil că nu există ingrediente pentru un plus de savoare mai populare decât acestea două. Acestea merg foarte bine și cu peștele. Pe listă mai poate fi inclus și rozmarinul, mai ales împreună cu puțin coriandru.

Cu ce garnituri poți mânca pește

Dincolo de condimentele pentru pește, este important ca fiecare masă cu specific din Delta Dunării să fie însoțită de o garnitură pe cinste. În afară de cartofi, orez și mămăligă, există și alte variante foarte savuroase.

De exemplu, dacă gătești peștele la grătar, poți să îl servești cu salsa de mango. Aceasta se pregătește foarte simplu și rapid. Se taie un mango în cuburi, la fel ca și un ardei gras roși, dar și o ceapă. Peste toate acestea se toarnă o cană de fasole roșie gata fiartă și scursă de zeamă. Totul se asezonează cu sare, piper, coriandru și zeamă de la o lămâie. Se poate adăuga și ardei iute. Vezi AICI mai multe garnituri pentru pește!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...