Care este cel mai scump condiment din lume. A ajuns să fie furat din depozite în Anglia

Rădulescu Valentin / 23.06.2020, 16:32

În Anglia s-a petrecut recent un eveniment șocant. Doi hoți au reușit să fure dintr-un depozit aflat în estul Londrei cel mai scump condiment din lume. Acesta se află în valoare de 50.000 de lire.

Au furat cel mai scump condiment din lume

Incidentul a avut loc în seara de 11 iunie, atunci când doi hoți au pătruns într-un depozit din Londra și au furat o cutie de 10 kilograme de șofran, un condiment foarte prețios. Potrivit informațiilor de la New York Posts, poliția a reușit să obțină imagini cu cei doi, dar din păcate aceștia nu au fost identificați. Condimentul valorează mai mult greutatea sa în aur, iar din această cauză victimele au mult de suferit. Sergentul Laura Millis face apel la toți cetățenii care dețin informații despre cei doi să nu ezite să le adreseze poliției.

„Acesta este mijlocul de trai al cuiva, iar acest furt îi va afecta cu siguranţă afacerea. Victimele sunt furioase şi supărate să cineva le-a făcut acest lucru. Este important ca cei care sunt responsabili să fie prinşi, iar condimentul să revină la proprietarul lor de drept.”, a spus Laura Millis, potrivit The New York Post.

Care este cel mai scump condiment din lume. A ajuns să fie furat din depozite în Anglia
Sursă Foto: nypost.com

Cel mai scump condiment din lume

Șofranul este un condiment căutat în toată lumea, iar prețul său ridicat se datorează faptului că este foarte greu de cultivat. Un kilogram de șofran ajunge să coste până la 28.000 de euro. Pentru a putea obține această cantitate este nevoie de foarte multă muncă, deoarece 40 de grame de șofran necesită o recoltare de la 6.000 până la 8.000 de flori de șofran.

Planta este originară din Persia, are bulbotubercul, frunze înguste și lungi. Acesta are o culoare unică de violet-albastru, cu pistil de culoare portocalie și linii purpurii. Planta se folosește în scop medicinal, dar mai ales în industria alimentară ca și condiment pentru culoarea și aroma pe care o dă mâncărurilor. Despre șofran se spune că tratează ulcerele gastrice, tulburările intestinale și împiedică acumularea de gaze în stomac și intestine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI