Cum își va susține Eriksen colegii din camera de spital în meciul de la EURO 2020. Danemarca joacă o partidă decisivă contra Belgiei

Gabriel Peneș 17.06.2021, 10:13
Cum își va susține Eriksen colegii din camera de spital în meciul de la EURO 2020. Danemarca joacă o partidă decisivă contra Belgiei

Cum își va susține Eriksen colegii din camera de spital în meciul de la EURO 2020. După ce a suferit un infarct în timpul partidei cu Finlanda, starul naționalei Danemarcei se află încă sub observație medicală îm spitalul Rigshospitalet din Copenhaga. Doar câteva sute de metri mai departe se află stadionul pe care, joi, colegii săi de națională vor juca, de la ora 19.00, un meci decisic contra Belgiei.

Cum își va susține Eriksen colegii din camera de spital în meciul de la EURO 2020

A fost la un pas de moarte în partida cu Finlanda, dar acum e în stare stabilă. Cum își va susține Eriksen colegii din camera de spital în meciul de la EURO 2020. Mijlocașul de 29 de ani încă e supus investigațiilor medicale pentru a se afla cauzele ce au condus la infarctul suferit în timpul meciului contra finlandezilor. Toată suflarea fotbalului și nu numai a fost șocată de imaginile cu trupul inert al vedetei de la Inter Milano care a fost resuscitat minute bune înainte să revină la viață.

Era dus. Era mort înainte de a reînviat. A fost cu siguranță un infarct. Cât de aproape eram de a-l pierde? Nu știu, dar l-am recupera după defibrilarea care a funcționat destul de repede. Examenele care s-au făcut până acum arată bine. Nu avem o explicație a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Starea sa este stabilă și continuă să fie internat în spital pentru examinări suplimentare”, a declarat Morten Boesn, medicul naționalei Danemarcei, într-o conferință de presă.

Cum își va susține Eriksen colegii din camera de spital în meciul de la EURO 2020. Danemarca joacă o partidă decisivă contra Belgiei
Eriksen își va susține colegii l partida contra Belgiei de la EURO 2020 îmbrăcat în tricoul naționalei daneze

Danemarca joacă o partidă decisivă contra Belgiei

Acum, Christian Eriksen pare că a revenit la situație medicală cât de cât normală. El s-a și pozat pe patul de spital, transmiâînd mulțumiri fanilor pentru încurajări și susținându-și colegii din națională.

Bună, tuturor. Vă mulțumesc pentru mesajele și încurajările minunate de pe tot globul. Înseamnă extrem de mult pentru mine și familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date. Încă trebuie să trec câteva examene medicale la spital, dar mă simt bine. Îmi voi încuraja coechipierii în următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!”, a scris Eriksen, pe Instagram.

Dar Eriksen vrea să facă mai mult de atât. Cotidianul britanic The Sun a dezvăluit că fotbalistul va fi îmbrăcat în tricoul naționalei daneze pe toată perioada desfășurării întâlnirii decisive contra Belgiei. Amănuntul a fost împărtășit chiar de selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand.

Christian va urmări meciul. Spitalul e chiar lângă stadion, iar el va putea vedea, dar și auzi, tot ce se întâmplă. E chiar o nebunie. E o nebunie, pentru că el va fi îmbrăcat în tricoul său de la națională cât timp se uită la meci”, a declarat Hjulmand, conform sursei citate.

Același Hjulmand a mai spus că s-a sfătuit cu Eriksen în privința anihilării lui Romelu Lukaku, atacantul belgienilor, dar și coleg cu danezul la Inter Milano. De altfel, Lukaku i-a dedicat primul gol din meciul cu Rusia chiar lui Eriksen. Mai mult, cei doi sunt și buni prieteni. În timpul partidei de joi, atât danezii cât și belgienii vor opri jocul în minutul 10, în onorea lui Eriksen. Împreună cu spectatorii, își vor îndrepta gândurile și încurajările către acesta. Minutul 10 a fost ales, datorită numărului 10 purtat de Eriksen pe tricou. Același tricou în care acesta va urmări partida.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....