Cum faci un cocktail clasic, Bramble: are gin, mure și îți amintește de vară

Alexandru Puiu 26.11.2021, 14:29
Cum faci un cocktail clasic, Bramble: are gin, mure și îți amintește de vară

Când am început să fac cocktailuri, unul dintre cele care m-a încântat cel mai mult și a cărui flexibilitate am înțeles-o din primele teste, a fost Bramble. Acesta este un cocktail clasic, un gin sour fructat, cu note proaspete, multă gheață și, implicit, cât se poate de răcoritor.

Sunt multe feluri de a face un Bramble și niciuna dintre metode nu este neapărat greșită. Acesta este un cocktail care vine la pachet cu destul de multă libertate în privința execuției, dar care, indiferent de interpretarea ta, are câteva constante.

Acest cocktail clasic se servește cu gheață zdrobită în pahar. Dacă nu ai un aparat de zdrobit gheața, soluția este să pui cuburi mai mici sau mai mari într-o sacoșă curată din material textil și s-o bați cu un ciocan de lemn. Dacă mai ai prin casă unul de șnițele de pe vremuri, este perfect.

De asemenea, există pe internet o dezbatere legată de utilizarea fructelor proaspete într-un Bramble, pe care să le strivești la fundul unui pahar, în defavoarea unui lichior de mure. În final, depinde de ce ai în casă, iar pentru acea variantă cu fructele în forma lor naturală am optat de foarte multe ori. Un lichior aromat precum Chambord funcționează însă de minune în acest cocktail clasic, iar aceasta este varianta pe care o voi prezenta mai jos. Poți opta și pentru Creme de Cassis, dacă vrei.

Cum faci un Bramble, cocktailul clasic din anii `80

Rețeta pentru Bramble a fost inventată de Dick Bradsell în anii `80 la Fred`s Club în Londra și are o poveste interesantă pe care o poți citi aici, relatată chiar de către creator.

Bramble

50ml Gin, recomand Tanqueray Export Strength

30ml suc de lămâie proaspăt stors

20ml sirop de zahăr (părți egale de zahăr și apă amestecate până la dizolvare)

20ml Lichior de mure, recomand Chambord

Amesteci primele trei ingrediente cu ajutorul unui shaker, strecori conținutul într-un pahar cu gheață zdrobită, completezi cu gheață zdrobită, adaugi lichiorul deasupra pe întreaga suprafață a paharului și te bucuri de efectul vizual. Pentru decor, folosești fructe proaspete, preferabil, aceleași pe care le are lichiorul folosit în rețetă.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe