Cum faci un cocktail cu rachiu sau pălincă și privești țuica cu alți ochi – Bianco Negroni Românesc

Alexandru Puiu 05.11.2021, 13:43
Cum faci un cocktail cu rachiu sau pălincă și privești țuica cu alți ochi – Bianco Negroni Românesc

Nicio băutură spirtoasă nu este mai adânc ancorată în mentalul colectiv al românilor decât pălinca sau rachiul. Deși particularitățile fiecărui distilat sunt foarte bine definite, mulți români le trec la grămadă în categoria țuică. Indiferent de denumire, eu am creat o variație românească de Bianco Negroni cu ele.

Una dintre rețetele originale la care continui să revin, la intervale regulate de timp, este această variație de Bianco Negroni cu arome românești. După câțiva ani de experimente cu ingrediente autohtone, mi-am dat seama că pasiunea pentru cocktailuri este inutilă dacă nu iei în calcul aspectul regional al întregii ecuații.

La fel cum mulți bucătari și-au făcut un scop în viață din a găti sezonal și regional, cu ingrediente locale, mi se pare că trendul ar trebui să fie similar și în mixologie. Din acest motiv, pe lângă cocktailuri cu soc, leuștean sau sfeclă roșie, am creat câteva rețete și cu pălincă, rachiu sau țuică.

Cum faci un Bianco Negroni românesc

Când vine vorba de cocktailuri cu pălincă, având în vedere intensitatea gustului și modul în care spirtoasele românești combat numeroase alte distilate într-un mix, recomand un rachiu sau o pălincă de pere. În ultimii ani, am devenit fan Pater, un brand autohton cu rădăcini în Argeș.

Romanian White Negroni sau Bianco Negroni Românesc

30ml Pălincă sau Rachiu de Pere – recomand Pater

30ml Suze – un aperitiv pe bază de gențiană

45ml Tămâioasă Românească Dulce

Un spray de absint și 3-4 flori de hibiscus deshidratate pentru decor

Se amestecă ingredientele cu gheață într-un pahar de mixat, se strecoară rezultatul într-un pahar de Martini sau o cupă înaltă. Se pun floricele de hibiscus în pahar pentru a se infuza și, în 3-4 minute, pentru a schimba culoarea băuturii într-una roșiatică. Folosind un pulverizator, se aplică 2-3 pufuri de absinthe deasupra paharului. Efectul este de a crea un contrast, de a acoperi mirosul dominant al pălincii cu cel de absinthe, fără ca acesta din urmă să se regăsească în gust.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Urmăriți Impact.ro și pe