Cum au ajuns eroi doi polițiști de la Rutieră. Toată Constanța e impresionată de gestul lor. ”Sunt și eu tată”

Ioana Constantin 06.03.2021, 11:50
Cum au ajuns eroi doi polițiști de la Rutieră. Toată Constanța e impresionată de gestul lor. ”Sunt și eu tată”

Doi politiști de la serviciul rutier din Constanța sunt eroii zilei, după ce au reușit să scoată în ultimul moment doi bătrâni și un copil dintr-un apartament cuprins de flăcări. S-a întâmplat ziua în amiaza mare și doar reacția rapidă a oamenilor legii a făcut ca incendiul să nu ia proporții. La scurt timp au venit și pompierii și din fericire pagubele au fost doar materiale.

Cum au ajuns eroi doi polițiști de la Rutieră

Era puțin trecut de ora 16 când locatarii blocului situat în centrul orașului au dat alarma la pompieri. Au sunat la 112 și mai multe autospeciale inclusiv cea cu scară au pornit spre locul intervenției. Până la sosirea militarilor, primii care au ajuns au fost doi polițiști de la serviciul rutier. Cătălin și Bogdan erau în patrulă prin zonă când au văzut fumul gros ieșind pe geamul apartamentului. Nu s-au gândit o secundă că își pun viața în pericol și au intrat în locuință cu mâinile goale.

“Astăzi când patrulam pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu am observat un grup de persoane agitate şi am observat că de la un imobil situat la etajul 1 iese fum dens – moment în care i-am comunicat colegului, am oprit maşina, şi împreună am urcat la etaj, iar pe scara blocului am observat un geam. În camera de zi era soţul care încerca să lichideze incendiul. L-am extras şi l-am scos afară”, a spus Bogdan Popescu, agent la Poliția Rutieră Constanța.

Cum au ajuns eroi doi politisti de la Rutiera. Toata Constanta e impresionata de gestul lor. ”Sunt si eu tata”
Pompieri

Cei doi polițiști eroi s-au luptat cu incendiul cu ce au avut la îndemână

La rândul lui, cel de-al doilea polițist a povestit cum a decurs intervenția. El a precizat că în incendiu a fost în pericol și un copil în vârstă de nouă ani. Agentul a precizat că nici nu s-a pus problema să nu ajute, mai ales că este și el tată.

“Am întrebat dacă există recipiente de gaz, mi-au spus ca sunt două. Le-am scos, am tăiat furtunul cu un cuţit şi am coborât buteliile la parter. Apoi m-am ridicat la panou şi am extras siguranţele toate. Am început să stingem incendiul găsind prin casă oale, sticle, aruncând rând pe rând apă până la venirea pompierilor. La momentul în care am urcat, în apartament bunica îl ţinea în braţe şi nu ştiau ce să facă efectiv și ne-au spus că mai este soţul în camera de zi încercând să lichideze incendiul care plecase de la o priză. Fiind foarte mult fum luam mici pauze pe geam. Îmi dădeam masca jos şi respiram apoi îmi puneam masca la loc şi luam apă să sting incendiul. Este prima oară când intervin la un incendiu. Mi-am făcut datoria de poliţist, dar suntem oameni cu toţii şi mă bucur că nu sunt victime. Apoi au venit şi pompierii şi SMURD. Și am comunicat ce am făcut până la acel moment. Este vorba de un copil de 9 anișori. Sunt și eu tată și se poate întâmpla oricui și mă bucur că am putut să fiu de folos”, a spus Cătălin Boiangiu, agent-şef la Poliția Rutieră Constanța.

Deşi exista riscul ca focul să se extindă şi oricând să devină chiar ei victime, cei doi agenţi n-au stat pe gânduri atunci când au văzut că este vorba de semenii lor, unul dintre ei un copil de doar 10 ani. Pompierii spun că cel mai probabil a fost vorba de un scurt circuit la instalația electrică. Cătălin Boiangiu lucrează în poliția rutieră de 20 de ani și este tatăl a trei copii. Colegul lui, Bogdan, este în slujba legii de doar 4 ani, însă amândoi spun că dacă ar fi din nou nevoie să salveze vieți omenești nu ar sta deloc pe gânduri. După aproximativ o oră de la solicitare incendiul a fost lichidat.

Urmăriți Impact.ro și pe