Victimele poliţiştilor de la Secţia 16, mărturii de groază. Cum au fost torturaţi bărbaţii. “Au urinat pe mine”

Ana Anitoiu / 04.03.2021, 20:58
Victimele poliţiştilor de la Secţia 16, mărturii de groază. Cum au fost torturaţi bărbaţii. “Au urinat pe mine”

Victimele poliţiştilor de la Secţia 16 din București au făcut mărturii de groază. Cei doi bărbați, care sunt prieteni, au povestit cum au fost torturați și umiliți de agenți, după ce unul dintre ei le-a atras atenția că nu purtau măști de protecție pe stradă.

Ce mărturii au făcut victimele poliţiştilor de la Secţia 16

Ambii bărbați au spus că au fost încătușați și loviți de agenții de poliție. Unul dintre a fost dus pe un câmp de lângă București și abandonat acolo, iar cel de-al doilea a fost abandonat într-o zonă rău famată din oraș.

”Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat, am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile. După care m-au dus pe câmp. Mi s-au dat doi pumni în coaste, după care am fost pus la pământ, cu fața în jos, m-au bătut cu bastoanele”, a spus unul dintre bărbați, la Digi 24.

Victimele politistilor de la Sectia 16, marturii de groaza. Cum au fost torturati barbatii.
Una dintre victimele politistilor

Una dintre victimele polițiștilor de la Secţia 16: ”A urinat pe mine”

De asemenea, bărbatul a spus că cel mai șocant eveniment a fost faptul că polițistul în vârstă a urinat pe el. În plus, agentul i-a zis să își ceară iertare pentru că le-a atras atenția pentru lipsa măștilor de protecție. Victima a precizat că a primit cele mai multe lovituri la tălpi.

”A urinat pe mine și mi-a spus: «Uite ce poate să îți facă Poliția Română!» M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, a povestit el la Antena 3.

Cea de-a doua victimă a polițiștilor de la Secţia 16: ”Mi-au dat cu spray în ochi”

Cea de-a doua victimă a polițiștilor de la Secţia 16 a spus că agenții i-au pus cătușe, l-au pus pe bancheta din spate, i-au dat cu spray în ochi și l-au dus undeva în Ferentari. Miercuri seară, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că nouă poliţişti sunt urmăriţi penal în dosarul de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar opt dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că nu este permis ca un poliţist să aibă o astfel de atitudine. ”Așa cum bine știți, fapta s-a petrecut în septembrie 2020, au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reține pe opt din cei 9 suspecți, având în vedere acuzațiile care li se aduc, este, din punctul meu de vedere, una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament, tu, care îmbraci uniforma de polițist. Sigur că va urma o anchetă, vom vedea care sunt probele, dar dacă fie și 1% din ceea ce s-a spus în spațiul public este adevărat, acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițiști”, a spus Lucian Bode într-o conferință de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI