Cum arată mama lui Tudor Chirilă. Are 81 de ani și a jucat în ”Liceenii”

Luiza Moldovan 30.03.2020, 14:58
Cum arată mama lui Tudor Chirilă. Are 81 de ani și a jucat în ”Liceenii”

Pe Tudor Chirilă îl știe toată lumea, întocmai cum, acum zeci de ani, toată lumea o știa pe mama lui. Actrița Iarina Demian, are 81 de ani și a jucat în „Liceenii”. Puțină lume o mai ține minte.

Cum arată mama lui Tudor Chirilă. Are 81 de ani și a jucat în ”Liceenii”

Marea actriță Iarina Demian e cunoscută, în esență, pentru strălucitoarea ei carieră. După zeci de ani, acum lumea o știe drept „mama lui Tudor Chirilă”. Doamna Demian nu se supără. Ba chiar e mândră de asta. Este, într-adevăr, mama lui Tudor Chirilă, dar, în egală măsură, a antrenorului de fotbal Ionuț Chirilă.

De la cei doi fii ai săi, Iarina Demian are trei nepoței: pe Ana, de 21 de ani, fiica lui Ionuț, studentă la o facultate de business din California, pentru care joacă și tenis, și pe cei doi băieți, copiii  lui Tudor, primul de 8 ani, celălalt – de 3. „Sunt o binecuvântare pentru mintea și sufletul meu„, spunea Iarina Demian într-un interviu.

Mama lui Tudor Chirilă, o viață ca un roman
Mama lui Tudor Chirilă, o viață ca un roman

„Stăteam închiși într-un hotel, nu aveam voie să ieșim”

Iaroslava Demian s-a născut la București. Tatăl ei a fost profesor universitar și doctor în Slavistică și era cu 18 ani mai mare decât mama ei, Maria, despre care a povestit că era o „femeie frumoasă, plină de șarm și bună-creștere, care a regretat de multe ori că nu și-a văzut decât de grijile familiei„.

Mama ei o alinta Iarina. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, a fost luată împreună cu familia și închisă într-un lagăr de concentrare. Altădată, au stat într-un hotel din care nu aveau voie să iasă. „Țin minte că copiii erau mult mai cuminți decât oamenii mari, care săreau pe ferestre, ca să scape, să respire aer proaspăt, să atingă zăpada„, a povestit actrița într-un interviu mai vechi pentru Revista Tango.

Actriță și regizor, Iarina Demian e un simbol în arta teatrală românească. S-a făcut remarcată și peste hotarele țării, în calitate de regizor al piesei „Coada”, de Israel Horovitz. Publicul mai tânăr o știe din filmele Liceenii și Sanda (1990).
Urmăriți Impact.ro și pe