Cum arată cea mai clară imagine cu soarele. Ce s-a putut observa pe suprafața lui

Beatrice Dumitru 06.12.2021, 16:09
Cum arată cea mai clară imagine cu soarele. Ce s-a putut observa pe suprafața lui

Un fotograf care realizează imagini cu obiectelor astronomice a dezvăluit ceea ce el afirmă că este „cea mai clară fotografie cu Soarele făcută vreodată”. Aceasta are 300 de megapixeli și pentru obținerea ei a folosit un telescop special. Soarele are de 330.000 de ori masa Pământului.

Cea mai clară fotografie cu Soarele

Andrew McCarthy a prelucrat 150.000 de imagini cu Soarele pentru a arăta detaliile uimitoare ale celei mai mari stele a Sistemului Solar. Fotograful a surprins craterele minuscule și onduleurile de foc care emană de la Soare, precum și o erupție a spațiului cosmic. Toate pot fi văzute într-o imagine uriașă de 300 de megapixeli, de 30 de ori mai mare decât o imagine standard a camerei de 10 megapixeli.

În cea mai apropiată imagine, modelele de tip vârtejuri și pene pot fi văzute de ochiul uman, alături de pete întunecate misterioase ale Soarelui. Petele întunecate sunt, de fapt, inversate de procesul fotografic și, în realitate, sunt zone foarte luminoase de înaltă energie ale stelei care arde. Procesul este unul dificil și necesită un telescop special cu două filtre, pentru a preveni un incendiu, care poate orbi fotograful.

Cum arată cea mai clară imagine cu soarele. Ce s-a putut observa pe suprafața lui
Cea mai clară fotografie a Soarelui. Sursa foto: Instagram / @cosmic-background

Întotdeauna sunt entuziasmat să fotografiez Soarele, este foarte interesant pentru că este întotdeauna diferit. Combinate, acele fotografii mi-au permis să văd Soarele cu detalii incredibile. Soarele nostru a fost constant mai activ în ultima vreme, cu mai multe pete solare mari la suprafață și mai puține zile fără ele. În timp ce luna este mai mult un reper pentru cât de clar este cerul, Soarele oferă întodeaună un spectacol”, a spus Andrew McCarthy, potrivit Daily Mail.

Soarele are de 330.000 de ori masa Pământului.

Soarele este steaua din inima Sistemului Solar, o sferă aproape perfectă de plasmă fierbinte, care împrăștie energie. Are un diametru de 1,39 milioane km și are de 330.000 de ori masa Pământului. Trei sferturi din stele sunt formate din hidrogen, heliu, oxigen, carbon, neon și fier.

Soarele s-a format din prăbușirea gravitațională a materiei într-un nor molecular mare care s-a adunat în centru. Restul s-a aplatizat într-un disc în orbită, care a format totul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...