Cum arată camera de 1.200 de euro pe noapte a celui mai nou hotel de lux din București. Se află într-o fostă bancă

Badea Violeta, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 16:12

Hotelul Marmorosch Bucharest a fost inaugurat în această vară de grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management. Investiția se ridică la suma de 42 de milioane de euro și cuprinde 217 camere cu tavane înalte și ferestre mari, dar cel mai lăudat este apartamentul prezidențial care poate fi închiriat cu 1.200 de euro pe noapte. Iată cum arată acesta!

Cum arată apartamentul prezidențial de 1.200 de euro pe noapte

A fost inaugurat cel mai luxos hotel din București. Acesta este situat în Centrul Vechi al Capitalei și aparține grupului lituanian Apex Alliance Hotel Management, care mai deţine şi alte patru hoteluri în București. Investiția a fost de 42 de milioane de euro, iar lucrările au durat trei ani.

În prezent, fostul palat al Băncii Marmorosch-Blank, celebra bancă românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea, s-a transformat în cel mai luxos hotel din România. Clădirea are un total de 217 camere, care te întorc în timp, în perioada interbelică. Încăperile au tavane înalte și ferestre mari, iar capacitatea totală este de aproximativ 200 de persoane.

De asemenea, hotelul impresionează prin scara monumentală din marmură și prin designul interbelic, actualizat cu toate beneficiile şi confortul erei moderne. În plus, aici se regăsește cea mai scumpă cameră. Este vorba despre un apartament prezidențial care se poate închiria cu suma de 1.200 de euro pe noapte.

Imaginile cu interiorul acestuia au fost făcute publice. De asemenea, a fost dezvăluit preţul de cazare, dar s-au aflat și facilităţile incluse, în locul unde opulenţa atinge cote uriașe.

Apartamentul are o suprafață de 170 de metri pătrați și a fost biroul lui Mauriciu Blank, administratorul băncii Marmorosch – Blank (1910), și al lui Jacob Marmorosch, fondatorul vechii bănci. În schimb, camera de secretariat a fost transformată în baie. Lambriurile camerelor au fost păstrate, iar ușile duble au suferit câteva modificări.

Camera de 1200 de euro pe noapte
Camera de 1200 de euro pe noapte

Fostul seif al băncii Marmorosch – Blank a devenit bar

Palatul Marmorosch – Blank a fost ridicat în perioada 1915 – 1923. Acesta a fost construit după planurile arhitectului Petre Antonescu, iar structura clădirii a fost realizată de inginerul Anghel Saligny.

De asemenea, în interiorul clădirii se regăsesc picturi murale de Cecilia Cuțescu-Storck. Totul a devenit acum un hotel de 5 stele, care îmbină perfect arhitectura modernă cu designul secolului al XIX-lea.

„S-a lucrat non-stop aici, și la interior și la exterior, de către o echipă de restauratori care au în portofoliu multe clădiri, imi amintesc acum de Tribunal, Tribunalul București […] și diverse alte clădiri și care au performat foarte bine, sunt pasionați de ceea ce fac și chiar au făcut la superlativ totul”, a declarat autorul principal al proiectului, arhitectul Adrian Soare, despre restauratorii clădirii, potrivit startupcafe.ro.

Seiful autentic al băncii s-a transformat în The Vault, un bar unde oaspeții pot savura cocktailuri. Hotelul dispune și de patru săli de conferințe, unde se pot aduna 230 de persoane. În plus, acesta cuprinde o sală de ballroom, spa, fitness și piscină. Cea mai ieftină cameră poate fi închiriată cu suma de 160 euro.

Sursă Foto: Mihai Georgiadi, www.georgiadi.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...