Cum arăta Bușteni în 1988. Îți garantăm că nu vei recunoaște locul FOTO

Badea Violeta 20.02.2023, 20:02

Bușteni este un mic oraș din județul Prahova. Dacă ești pasionat de călătorii, cu siguranță ai trecut măcar o dată pe acolo și te-ai bucurat de frumusețea peisajelor și a caselor vechi. Dar te-ai întrebat vreodată cum arăta această localitate montană în anul 1988? Ei bine, iată imaginea mai jos. Fotografia a devenit virală pe rețelele sociale!

Cum arată în trecut orașul Bușteni. Îți dai seama unde a fost făcută poza?

Bușteni este un oraș extrem de iubit de pasionații de călătorii. Acesta se află la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 de metri. Astfel, peisajul este absolut fascinant și atrage numeroși turiști.

An de an, aceștia vin la Bușteni pentru a se bucura de aerul curat și de frumusețile locului. Localitatea se află la 135 de kilometri de Capitală și se întinde pe aproximativ șapte kilometri de-a lungul văii Prahovei, între „Vadul Cerbului” și tunelul săpat în pintenul muntelui „Muchia Lungă”.

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 de metri, iar stațiunea de munte este extrem de populară. Aceasta oferă panorame de-a dreptul spectaculoase, dar oare în trecut era la fel de căutată?

Ei bine, răspunsul este da. Potrivit unor fotografii destul de vechi publicate de Fototeca Azopan, orașul montan pare să fi fost la fel de îndrăgit și în trecut.

Imagini de acum 60 de ani surprind un peisaj grozav prin obiectivul aparatului. Totodată, în fotografia de mai jos, realizată în anul 1988 de către János Szabó, se mai poate observa că zona era populată. Toți oamenii păreau relaxați, chiar fericiți.

Citește și România are, de astăzi, un munte în plus. A fost recuperat după 13 ani!

Asa arata Busteni in anul 1988
Asa arata Busteni in anul 1988

Anul acesta se împlinesc 45 de ani de la darea în folosință a telecabinei

Pe data de 11 august 1978, autoritățile au dat în folosință telecabina Bușteni – cabana Babele, conform volumului „Istoria României în date”, apărut la editura Enciclopedică.

Lungimea traseului este de 4.350 de metri şi acoperă o diferenţă de nivel de 1.237 de metri, trecând la o înălţime medie de 160 de metri peste una dintre cele mai frumoase zone alpine din țara noastră.

De-a lungul unei călătorii, turiștii pot admira peisaje montane de o frumuseţe rară şi pot respira un aer curat. Totodată, aceștia pot observa Cascada Caraiman, amfiteatrul Văii Jepilor, abruptul sudic al Caraimanului, versantul Jepilor Mici sau platoul Bucegilor.

Conform site-ului teleferic.ro, un bilet urcare-coborâre de la Buşteni şi până la Babele costă 170 de lei pentru un adult şi 80 de lei pentru un copil.

Citește și Crezi că știi care este cel mai înalt munte din lume: de ce nu este Everest!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...