Cum ajută Facebook utilizatorii din Ucraina. Funcţia specială de care trebuie să ştie toţi cetăţenii

Ioana Bucur 26.02.2022, 00:01
Cum ajută Facebook utilizatorii din Ucraina. Funcţia specială de care trebuie să ştie toţi cetăţenii

Realitatea cruntă în care s-au trezit, joi dimineața, oamenii din țara vecină a dus la o serie de importantă de schimbări la cea mai celebră platformă de social media din lume.  În contextul invaziei trupelor Rusiei, s-a decis instituirea unor măsuri menite să protejeze conturile celor din țara sub asediu. Iată cum ajută Facebook utilizatorii din Ucraina. Aceasta este funcția specială de care trebuie să știe toți cetățenii.

Facebook a lansat o funcție specială pentru utilizatorii din Ucraina

Echipa de securitate a Facebook ia măsuri noi pentru a proteja conturile utilizatorilor din Ucraina. Plaftorma de social media a adăugat un nou instrument. „blocare profil” pentru oamenii din țara atacată de armata Rusiei și a înființat și un „Centru de operațiuni speciale” pentru a „monitoriza îndeaproape” ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Instrumentul „blocare profil” este menit să ofere utilizatorilor acces „cu un singur click” la setări suplimentare de confidențialitate și securitate, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful Politicii de securitate al Meta.

„Când profilul lor este blocat, oamenii care nu sunt prietenii lor nu le pot descărca sau distribui fotografia de profil și nici nu pot vedea postări pe cronologia lor”, a spus Gleicher.

Aceasta nu este prima dată când Facebook încurajează utilizatorii din zone „nesigure” să-și blocheze profilurile. Cel mai recent, Facebook a activat instrumentul „blocare profil” pentru oamenii din Afganistan în timpul verii, pe fondul retragerii SUA din țară. Compania a observat că poate fi util în special pentru jurnalişti sau activişti.

Rețeaua de social media a creat, de asemenea, o echipă dedicată monitorizări evoluției situației din Ucraina.

„Ca răspuns la conflictul militar care se desfășoară în Ucraina, am înființat un Centru de Operațiuni Speciale pentru a răspunde în timp real”, a spus Gleicher. „Este alcătuit din experți (inclusiv vorbitori nativi), astfel încât să putem monitoriza îndeaproape situația și să acționăm cât mai repede posibil.”

Cum ajută Facebook utilizatorii din Ucraina. Funcţia specială de care trebuie să ştie toţi cetăţenii

Mobilizare emoționantă în rândul românilor

Tot pe Facebook, românii au deschis grupuri de voluntari pentru a strânge ajutoare pentru refugiații din Ucraina, precum: „Uniți penru Ucraina” sau „Fight for Freedom”.

„La Centrul „Casa Libertatii” din Veresti e activitate intensa. Familii cu copii ajung aici, sunt flămânzi, obositi, epuizati, speriati… Li se oferă de mâncare, un loc de dormit si sprijin pentru a privi cu speranta spre viitor. S-a suplimentat numarul de locuri cu saltele si saci de dormit. Aici este locatia: https://goo.gl/maps/jGUXN3Mo3iuPc8NdA / Numar de telefon de la Casa Libertatii: 0772290072”, este mesajul transmis de grup pe pagina de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...