Cum a ajuns Florin Piersic jr. dependent de păcănele. „Mă duceam să îmi mănânc salariul”

Stan Filon 30.11.2022, 17:58
Cum a ajuns Florin Piersic jr. dependent de păcănele. „Mă duceam să îmi mănânc salariul”

S-a aflat acum că Florin Piersic jr. a fost dependent de păcănele! Fiul celebrului Florin Piersic a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, unde a fost nevoit să vină cu unele detalii din viața personală. Celebrul actor a vorbit și despre viciile din viața sa.

Cum a ajuns Florin Piersic jr. dependent de păcănele

Florin Piersic Jr. este un nume cunoscut în showbizz-ul autohton. Pe lângă faptul că este fiul unor actori celebri în România, Florin Piersic și Tatiana Iekel, artistul și-a croit singur o carieră și a devenit cunoscut pentru talentul său de actor, scriitor, producător de film, scenarist dar și de regizor. A pus bazele teatrului independent și ale filmului experimental în România.

Ei bine, Florin Piersic Jr. a căpătat experiență de viață, de multe ori pe propria sa piele. Știe ce sunt acelea viciile, deoarece le-a experimentat și încă o face. Actorul fumează de la vârsta de 16-17 ani și încă nu a reușit să scape de acest obicei. A scăpat însă de jocurile de noroc.

Cum a ajuns Florin Piersic jr. dependent de pacanele
Cum a ajuns Florin Piersic jr. dependent de pacanele

„Tot un drog e. Dracul gol”

„Ați recunoscut că marele dumneavoastră viciu este fumatul. Aprindeți țigară de la țigară și ați dezvăluit ați deprins acest obicei încă din adolescență. Vă citez: «Aveam vreo 16-17 ani și era un vecin în bloc de vreo 23-24 de ani care avea clar puterea mentorului. Cu el fumam grav de tot. Când nu mai aveam țigări, fumam mucurile de pe lift». Țigările sunt pentru dumneavoastră un drog atât de puternic încât ați spus că nu ați mai avut nevoie de alte vicii. Ați surprins însă cu o declarație făcută în 2010, când la o întâlnire cu elevii le-ați vorbit deschis despre greșelile pe care le-ați făcut din cauza tentațiilor și i-ați îndemnat să își aleagă cu mare grijă anturajul. Vă citez: «O problemă cu care m-am confruntat a fost dependența de jocuri. Aveam 23 de ani și timp de șase luni am fost dependent de păcănele. Tot un drog e. Dracul gol». Așadar: Cum ați scăpat de dependența de păcănele?”, a spus Denise Rifai la Kanal D.

Florin Piersic Jr. a venit cu o explicație și a făcut tabloul vieții sale din perioada când „păcănelele” au apărut în viața sa. Actorul a spus că a fost un episod de vreo 6 luni de zile, timp în care își ducea constant salariul la sala de jocuri, mai ales că aceasta se afla în vecinătatea locuinței sale.

„A fost cumva o școală”

„Nu mai țin minte exact, dar știu că în alea șase luni nu am avut ocupație, nu am avut altă preocupare, nu am fost absorbit de un proiect. (…) În alea șase luni de care vorbim, era un club, o bombă undeva foarte aproape de casa unde locuiam, nu aveam mașină, nu aveam la ce să mă uit la televizor, nu aveam Netflix., nu aveam nimic de genul asta și mă duceam să joc biliard în clubul ăla și să îmi mănânc salariul la păcănele.

Și erau niște oameni acolo foarte speciali așa, parcă dintr-un film latino și unul care stătea pe scaun pe spate, scuipa pe ecranul ăla dacă nu îi veneau patru ași, și a fost cumva o școală, era o dependență de un anumit aparat, de un anumit… D-aia spun că e un drog, te obișnuiești cu suita aia, doar cu prostia aia. Și nu mai știu cum am scăpat, nu am mai avut bani sau pur și simplu a apărut ceva care… Oricum, înțelegeam că sunt pe un drum greșit. Și asta cu fumatul e o greșeală. Eu n-am fost bețiv sau drogat, eu n-am fumat o țigară de marijuana niciodată, cu toate că multă lume nu crede așa ceva. Nu m-a tentat, dar țigările normale încă sunt un drog și trebuie să scap de chestia asta”, a spus îndrăgitul actor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...