La păcănele se va merge cu buletinul. Se schimbă legea, nimeni nu mai joacă pe furiș

Beatrice Dumitru 30.11.2022, 14:45
La păcănele se va merge cu buletinul. Se schimbă legea, nimeni nu mai joacă pe furiș

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Astfel, se schimbă legea pentru sălile de jocuri de noroc, iar proprietarii vor ţine evidența clienţilor.

Se schimbă legea pentru sălile de jocuri de noroc

Klaus Iohnnis a promulgat o lege care prevede ca proprietarii sălilor de jocuri de noroc să fie obligaţi să realizeze și să țină la zi o bază de date privind clienții lor. Informațiile vor fi verificate și de ANAF, pentru a combate spălarea banilor. De asemenea, cei care dețin cazinouri pot vedea cine sunt persoanele care au trișat sau au făcut probleme.

Noua lege prevede ca propritarii sălilor de jocuri de noroc să fie obligați să realizeze și să țină la zi o bază de date privind clienții lor. Astfel, la intrarea în sală clienţii vor fi legitimaţi și vor prezenta datele persoanle, fiind introduşi într-o bază de date. Acestea vor fi păstrate timp de 5 ani într-o platformă electronică.

La păcănele se va merge cu buletinul. Se schimbă legea, nimeni nu mai joacă pe furiș
Se schimbă legea pentru sălile de jocuri de noroc.

Ce spune inițiatorul legii

Actul normativ a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Roman și a precizat că scopul este de a-i opri pe cei dependenți de jocurile de noroc să nu mai joace, dar să-i ajute și pe părinți să-și protejeze copiii.

A mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am inițiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrument juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poată proteja copiii de acest „drog”, a scris Florin Roman pe Facebook, pe 31 octombrie, data adoptării actului normativ de către Camera Deputaților.

Există şi varianta ca împătimiţii jocurilor de noroc să ceară administratorilor sălilor de joc, să nu mai fie lăsaţi să intre în incinta sălii definitiv sau pentru o perioadă anume.

Industria jocurilor de noroc aduce la bugetul de stat venituri de peste jumătate de miliard de euro, în condițiile în care, în România, sunt funcționale peste 75 de mii de săli de jocuri de noroc, dar nu se știe exact numărul persoanelor care frecventează cazinourile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...