CTP l-a luat la rost pe Florin Cîțu și i-a aruncat cuvinte grele: „Domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier”

Andreea Bisinicu 19.12.2020, 08:29
CTP l-a luat la rost pe Florin Cîțu și i-a aruncat cuvinte grele: „Domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier”

CTP l-a luat la rost pe Florin Cîțu și i-a aruncat cuvinte grele. Ce spune reputatul jurnalist despre propunerea lui Ludovic Orban. „Domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier”. Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe, este propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR să fie prim ministrul României. Ce a avut de spus despre acest lucru Cristian Tudor Popescu, atunci când a fost invitat în cadrul unei emisiuni la Digi24.

CTP l-a luat la rost pe Florin Cîțu și i-a aruncat cuvinte grele

CTP l-a luat la rost pe Florin Cîțu și i-a aruncat cuvinte grele. Cu toții știm că jurnalistul Cristian Tudor Popescu are întotdeauna o părere în ceea ce privește cele mai importante decizii care au loc pe scena politicii românești. Situația de față nu face excepție de la regulă. CTP a comentat propunerea formațiunilor politice PNL, USR-PLUS și UDMR de a-l pune pe senatorul Florin Cîțu în funcția de premier al României. CTP a ridiculizat momentul în care Ludovic Orban l-a numit „domnu premier” pe Florin Cîțu în cadrul unei sedințe guvernamentale care a avut loc vineri, 18 decembrie 2020.

„După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier. Ce să caute domnul Cîțu peste miniștrii de la USR-PLUS, ce să caute peste cei de la UDMR? Ce să caute peste miniștrii PNL? Ceea ce rețin din sceneta ce ne-a fost prezentată astă-seară, în principal de către domnul Ludovic Orban, este râsul amar în care a pufnit, în mască, domnul Florin Cîțu, atunci când domnul Ludovic Orban i-a dat cuvântul, la coada cozilor, cu apelativul „domnu’ premier”. Adică nu s-a mai obosit să pună măcar „L”-ul la „domnuL”. După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier. Fiind ministru de Finanțe până acum, domnul Cîțu avea un rol important în Guvern.”, a declarat CTP la Digi24.

Ce parere are CTP despre alegerea ministrului de Finante Florin Citu ca premier al Romaniei
Ce parere are CTP despre alegerea ministrului de Finante Florin Citu ca premier al Romaniei

„Acum este premier cu numele”

Cristian Tudor Popescu nu s-a oprit aici cu afirmațiile în ceea ce privește propunerea ministrului de Finanțe ca prim ministru interimar al României. Ziaristul susține că Ludovic Orban va fi cel care va controla Partidul Național Liberal, chiar dacă Florin Cîțu va ocupa funcția de premier al țării noastre. Jurnalistul susține că România va avea un guvern tricolor, în care fiecare bucată va fi administrată de cele trei partide politice, respectiv PNL, USR-PLUS și UDMR:

„Acum este premier, cu numele, și nu văd ce va conduce în calitate de premier, domnul Cîțu. Evident, așa cum spuneam la ultima noastră întâlnire, acesta va fi un guvern tricolor, un guvern în care fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid. Domnul Cîțu o să le dea ordine, o să-i poată eventual schimba, remania pe miniștrii de la PNL? Nici vorbă. Pentru că performerul acestor negocieri este domnul Ludovic Orban, care a reușit să piardă alegerile și să-și mențină în schimb intactă, dacă nu mai mare, puterea politică. A câștigat domnul Orban, a câștigat și înfruntarea cu președintele Iohannis, pentru controlul PNL, președintele nu mai poate avea mare influență asupra partidului… sigur își menține în Guvern oamenii lui – în primul rând domnul general Ciucă, dar atâta vreme cât nu mai poate ajuta electoral partidul, așa cum a încercat s-o facă, fără să reușească în campania electorală, acum nu mai folosește partidului domnul președinte – este în ultimul său mandat, prin urmare domnul Orban controlează PNL.”, a concluzionat CTP pentru digi24.ro

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe