CTP aruncă cu noroi în Klaus Iohannis: “Domnul președinte nu are niciun fel de apăsare…Este o târguială de colțul mesei, o tejghetăreală”

Iancu Andreea 18.12.2020, 12:17
CTP aruncă cu noroi în Klaus Iohannis: “Domnul președinte nu are niciun fel de apăsare…Este o târguială de colțul mesei, o tejghetăreală”

Stabilirea formulei de guvernare după alegerile parlamentare din 6 decembrie pare să se fi blocat la masa negocierilor dintre PNL, USR-PLUS și UDMR. Deși votul românilor le-a oferit responsabilitatea deciziei, liderii partidelor nu reușesc să ajungă la un numitor comun. Totuși, CTP îl consideră vinovat de această situație pe președintele Klaus Iohannis.

Cristian Tudor Popescu, despre negocierile pentru formarea guvernului

Deși s-au scurs aproape două săptămâni de la scrutinul de vot pentru alegerile parlamentare, partidele care trebuie să formeze o majoritate nu au reuși să se înțeleagă la masa negocierilor cu privire la împărțirea funcțiilor de conducere. Chiar dacă până acum președintele Iohannis s-a implicat în campania electorală, cerând românilor să iasă la vot în mod constant înainte de alegeri, astăzi Klaus Iohannis lasă mână liberă partidelor pentru discuții. Această reacție a fost însă taxată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a comentat dur la Digi24 atitudinea șefului statului.

Domnul președinte se așează olimpian, acum, deasupra partidelor – «Nu mă bag, nu mă amestec. Să negocieze partidele. Nu e treaba președintelui să interfereze». Dar în campania electorală era treaba președintelui să iasă o dată la două zile aidoma cucului din cutie și să spună «pésede, pésede, pésede» de pe mine, personal, mă luase durerea de cap? Atunci nu mai era poziția președintelui deasupra partidelor, să nu se amestece în ceea ce fac ele, de pildă campanie electorală? Cum funcționează logic aceste două atitudini?, explică CTP în intervenția telefonică de la Digi24.

Pe de altă parte, gazetarul consideră că domnul Orban dă dovadă de lipsă de demnitate dacă, în ciuda demisiei din fruntea Guvernului, va reveni la Palatul Victoria. CTP consideră că Ludovic Orban discreditează instituția demisiei.

Nu are nicio importanță, după părerea mea, (dacă se va ajunge la un consens cu privire la desemnarea lui Orban – n. red.) eu judec exclusiv după criteriul demnității – un demnitar trebuie să aibă demnitate, să transmită către alegători, să transmită către cetățeni că e un om demn – e ultimul lucru pe care îl transmite domnul Orban, acum, votanților și cetățenilor, a concluzionat Cristian Tudor Popescu, potrivit sursei citate.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu critică dur reacția președintelui României
Gazetarul Cristian Tudor Popescu critică dur reacția președintelui României

CTP despre Klaus Iohannis: “Domnul președinte nu are niciun fel de apăsare…Este o târguială de colțul mesei, o tejghetăreală”

Jurnalistul a continuat seria de atacuri la adresa președintelui, afirmând că este nevoie ca Iohannis să preia frâiele acestor negocieri și să stabilească un lider în fruntea Guvernului. De altfel, CTP face o paralelă între negocierile actuale și orice altă târguială a oamenilor simpli.

Cum poate să ne dea astfel de exemple domnul președinte? Este o prostie! În condiții de pandemie să vorbești de 8 luni, de 2 ani și jumătate, de ce a deschis gura despre așa ceva? Ca să ne spună la sfârșit că nu va lăsa țara fără guvern. Este treaba președintelui să pună capăt în cât mai scurtă vreme acestui bâlci penibil al așa-ziselor negocieri. De fapt este o târguială de colțul mesei, o tejghetăreală a acestor personaje, nici măcar partide, pe niște funcții, a declarat CTP la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe