CTP aruncă bomba pe scena politică: „Iohannis are o armă cu care poate să lovească tare”

Cristian Cojocaru 15.12.2020, 11:24
CTP aruncă bomba pe scena politică: „Iohannis are o armă cu care poate să lovească tare”

După ce au avut loc consultările partidelor de la Cotroceni, Cristian Tudor Popescu a venit luni seara cu afirmații despre clasa politică. CTP aruncă bomba și că bătălia adevarată nu constă între partidele politice.

CTP aruncă bomba

Gazetarul a afirmat că luptele politice nu sunt date între partide, și se rezumă la două persoane din scena politică, fiind vorba despre Klaus Iohanni și Ludovic Orban, pentru a deține controlul PNL. CTP comentează că cele două persoane nu se simpatizează, iar situația nu este de acum, luând naștere din 2014 sau poate chiar mai devreme. Acesta mai este de părere că atât timp cât Ludovic Orban a ales să-și dea demisia, atunci nu poate emite pretenții la nici o funcție de nivel înalt a statului. Astfel, Orban nu poate pretinde funcția de la Camera Deputaților.

Ziaristul mai adaugă comentarii cu referire la primul pas către alegerile anticipate, și vorbește despre asul pe care Iohannis îl are în mânecă.

„Bătălia este între Iohannis și Orban pentru controlul PNL. Asta este ce vedem acum. Și mai spun doar atât: președintele Iohannis are o armă cu care poate să lovească tare, și anume – dacă nu se ajunge la o înțelegere, președintele poate, de pildă, să-l numească pe domnul Ciucă și apoi să lase lucrurile să se întâmple în Parlament. Dacă dl. Ciucă nu va fi confirmat în Parlament, nu va fi votat, asta înseamnă un prim pas către alegerile anticipate, ceea ce nu-și dorește nimeni în clipa de față. Deci, nevotându-l pe Ciucă, să spunem, PNL și USR nu fac decât să-și înrăutățească și mai mult imaginea pe care o au și așa în scădere în ochii electoratului. Deci, după părerea mea, are președintele Iohannis această posibilitate la îndemână, de a presa asupra PNL-ului, pentru că aici este, de fapt, cheia: Iohannis și controlul partidului”, a explicat CTP.

Cristian Tudor Popescu, bazat pe ochiul său critic, îi ia în vizor și pe cei de la AUR
Cristian Tudor Popescu, bazat pe ochiul său critic, îi ia în vizor și pe cei de la AUR

AUR, luat în vizor de CTP

Cristian Tudor Popescu, bazat pe ochiul său critic, îi ia în vizor și pe cei de la AUR. Potrivit acestuia, deși acțiunile celor de la AUR au fost unele iresponsabile, acestea au venit ca o palmă bine plasată pe obrazul celorlalte partide, făcând referire la PNL și USR PLUS. Pentru că aceste două partide au făcut greșeli enorme, o parte dintre cetățeni și-au arătat simpatia față de AUR, o surpriză cu dublu-tăiș.

„Acel gest de a-i aduce președintelui harta României Mari este un gest absurd în momentul de față, inutil, și nu mai vorbesc de gesturile de dinainte, care sunt greu calificabile, cele cu masca, cu testele și cu școlile! Numai că fiecare astfel de atitudine iresponsabilă, grotescă a acestei formațiuni politice este o palmă pe obrazul celorlalte partide, adică PNL și USR: iată ce au ajuns să voteze oamenii în urma greșelilor față de cetățeni pe care le-au făcut PNL și USR. AUR este – și asta poate este singura lui funcție utilă – un memento, este o reamintire continuă pentru PNL și USR a prostiilor pe care le-au făcut în această toamnă, nu numai în campania electorală”, a conchis gazetarul Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe