CTP, dezvăluiri surpriză după ce a fost găsit vinovat de discriminare. ”Se cere condamnarea mea penală”

Cristian Cojocaru 17.12.2020, 12:59
CTP, dezvăluiri surpriză după ce a fost găsit vinovat de discriminare. ”Se cere condamnarea mea penală”

Cristian Tudor Popescu a făcut dezvăluiri surprinzătoare. Fiind găsit vinovat de discriminare, CTP a fost amendat de către cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Din cauza unui articol, acum se cere condamnarea sa penală, lucru pe care l-a dezvăluit chiar jurnalistul.

CNCD l-a găsit pe CTP vinovat de discriminare

Într-un interviu acordat celor de la Paginademedia, jurnalistul Cristian Tudor Popescu vine cu dezvăluiri surpriză. După ce acesta a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către cei de la CNCD, CTP se apără spunând că nu a inteționat să discrimineze pe nimeni. Ba mai mult Popescu spune că opinia sa este argumentată și rațională. Sancțiunea a apărut după ce acesta a publicat articolul intitulat ”Satană în sutană”, în care îl ataca pe Patriahul Daniel pentru insistența de a organiza în pandemie pelerinaje.

“Nu am intenționat să discrimnez pe nimeni. Nu m-am referit la toți credincioșii ortodocși, ci numai la aceia care iau de bună afirmația Patriarhului Daniel – Mutat moaște Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989. Nu am comis, deci, nicio discriminare.  Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă – minoritar, în raport cu marea majoritate creștin ortodoxă – deoarece sunt amendat pentru că am pronunțat o opinie argumentată rațional”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro.

Întrebat de reporter dacă CTP consideră ca textul face referire la discriminare, acesta menționează că nu a intenționat să discrimineze pe nimeni. Cu atât mai mult cu cât nu a făcut referire ”la toți credincioșii, ci numai la aceia care iau de bună afirmația Patriarhului Daniel – Mutat moaște Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989”.

CTP a asociat în trecut coafura Vioricăi Dăncilă cu a unui pavian cu mantie
CTP a asociat în trecut coafura Vioricăi Dăncilă cu a unui pavian cu mantie. A fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei de CNCD.

”Operațiunea de a pupa plasticul”

CTP a mai completat că persoanele implicate în ”operațiunea de a pupa plasticul sub care se află moaștele” le califică având un discernământ limitat din motive de sănătate. Această acțiune periclitează eforturile autorităților de a stopa răspândirea virusurilor în general, cu atât mai mult actualul context al pandemiei.

Din punctul de vedere al gazetarului, persoana discriminată este chiar el, pentru faptul că este un om nereligios, și și-a exprimat ”o opinie argumentată rațional”. Acesta a menționat că acum două săptămâni a fost la CNCD și și-a expus punctul de vedere fără a i se reproșa ceva. Cei de la CNCD i-au spus că există 800 de plângeri la adresa lui, iar două dintre petiții, provin din partea a două persoane fizice care cer  chiar condamnarea penală a lui Cristian Tudor Popescu.

CTP se gândește să conteste decizia în instanță, la fel cum a făcut și în cazul precedent în care a fost sancționat, când a asociat coafura Vioricăi Dăncilă cu a unui pavian cu mantie. În acel caz, jurnalistul a avut câștig de cauză iar CNCD i-a plătit daune de un leu.

Urmăriți Impact.ro și pe