CTP, acuze grele la adresa Ministrului Educației. „Ce e mai rău, să spargi un magazin sau să copiezi un text?”

Badea Violeta 29.09.2022, 11:26
CTP, acuze grele la adresa Ministrului Educației. „Ce e mai rău, să spargi un magazin sau să copiezi un text?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este extrem de revoltat că ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, evită să vorbească despre scandalul plagiatului în care este implicat. Gazetarul este de părere că atât plagiatul lui Cîmpeanu, cât și cel al premierului Ciucă vor fi trecute cu vederea.

CTP, reacție despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu

Zilele trecute, un nou scandal de plagiat a zguduit România. De data aceasta, ministrul Educație a fost acuzat de Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în anul 2006.

Jurnalista susține că Sorin Cîmpeanu și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori. Oficialul a reacționat spunând că „astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației – care sunt de interes pentru milioane de copii – nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale”. Răspunsul oferit nu a fost deloc pe placul lui CTP. Gazetarul și-ar fi forit mai multe explicații din partea ministrului.

„Ce e mai rău: să spargi un magazin și să furi câte ceva sau să copiezi un text al altcuiva și să-l dai drept al tău, făcând profit din asta? Ambele au ca gen proxim hoția, dar plagiatul are o diferență specifică în plus.

Hoțul de obiecte doar le găbjește, nu zice că le-a făcut el. Plagiatorul pretinde că el este autorul, creatorul textului. Adică, pe lângă că fură, mai și minte”, a scris CTP într-un editorial din Republica.

„Cu hoția și minciuna asta, ministrul Educației trăiește din 2006. Concubinează cu ele”, a mai adăugat ziaristul, care nu acceptă explicațiile oferite până acum de Sorin Cîmpeanu.

Citește și USR și Forța Dreptei, moţiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu. Ce spune ministrul Educației despre acuzația de plagiat!

CTP ameninta ca nu mai calca in studioul Digi 24. Conditia pusa de jurnalist
CTP 

CTP crede că fapta lui Cîmpeanu va fi trecută cu vederea

În același editorial, celebrul gazetar a comparat plagiatul lui Sorin Cîmpeanu cu cel al lui Ciucă. CTP spune că atitudinea ministrului Educației este asemănătoare cu cea a lui Nicolae Ciucă, care, la rândul rău, a refuzat să dea vreo explicație în legatură cu acuzația de plagiat.

„Mai mult, vinovăția lui Cîmpeanu este probată, ca și în cazul premierului său, Ciucă, de atitudinea actualului ministru al Educației, care, din înălțimea funcției, refuză să dea vreo explicație în legătură cu acuzația de plagiat. Și își face legea Educației în așa fel încât fapta lui de plagiat, cât și cea a lui șef Ciucă, să fie de mult prescrise”, a scris gazetarul.

Citește și Sorin Cîmpeanu se apără de acuzația de plagiat. Ce dovadă a adus ministrul Educației!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...