CTP a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Klaus Iohannis, după ce PNL a pierdut alegerile

Mihai Roșoiu 07.12.2020, 09:17
CTP a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Klaus Iohannis, după ce PNL a pierdut alegerile

Primele informații oficiale ale zilei arată că PSD ar fi obținut victoria la alegerile parlamentare din 6 decembrie. În aceste condiții se nasc mai multe necunoscute în viața politică autohtonă. CTP a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Klaus Iohannis după ce PNL a pierdut alegerile. Poziția președintelui României este oarecum delicată după ce s-a spus că i-ar fi susținut liberali în campania electorală.

CTP a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Klaus Iohannis, după ce PNL a pierdut alegerile

Mai multe voci din politica românească au susținut că președintele Klaus Iohannis ar fi fost unul dintre partizanii PNL în campania electorală. PSD a fost principalul cel mai vehement contestar al felului în care președintele s-ar fi comportat în bătălia de dinainte de alegeri. Acum, social-democrații și Iohannis se vor afla față-n față pentru discuțiile post-alegeri, care vor urma.

Ce se intampla cu Klaus Iohannis dupa ce PNL a pierdut alegerile
Ce se intampla cu Klaus Iohannis dupa ce PNL a pierdut alegerile

Șeful statului urmează să poarte mai multe runde de discuții cu formațiunile politice care vor obține pragul electoral, iar PSD este unul dintre ele. Cunoscutul gazetar, Cristian Tudor Popescu anticipează ce se va întâmpla la întâlnirea de la Palatul Cotroceni. CTP a făcut anunțul în direct, la Pro TV, acolo unde a analizat rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Scenariile PSD în viziunea lui CTP

Popescu este convins că Marcel Ciolacu, președintele PSD, va avea o atitudine de forță la discuțiile ce vor urma cu șeful statului. În opinia lui CTP, strategii social-democrați au întocmit două scenarii liderii le vor urma, în funcție de rezultatele finale ale alegerilor parlamentare:

„Chiar dacă pierde, dacă pierde la cât e acolo, sub marja de eroare, la un punct.. deci dacă câștigă la o jumătate de punct, un punct, se duce și bate cu pumnul în masă la Cotroceni, să-l vadă țara, noi am câștigat, să ni se dea premierul. Dacă pierde la o jumătate de punct, atunci sunt pregătite bateriile, gurile de foc ale PSD-ului și ale altora, să strige fraudă! S-a pregătit deja, avem jurnaliști și pseudo-jurnaliști care asta au făcut în zilele acestea, au acuzat deja STS-ul, se fură oameni buni, nu vă duceți la vot, că sunt fraudate, și așa mai departe.” – a spus gazetarul la Pro TV referindu-se la Marcel Ciolacu, președintele PSD.

CTP a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Klaus Iohannis, după ce PNL a pierdut alegerile. Președintele va purta o serie de dialoguri cu reprezentanții partidelor care vor forma viitorul parlament al României. Cel mai plauzibil scenariu vehiculat la această oră, este cel al unei alianțe al forțelor de dreapta, PNL și USR Plus. Acestora li s-ar putea alătura și celelalte formațiuni politice, care au obținut scorul electoral necesar intrării în Parlament, mai puțin PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe