Cristian Tudor Popescu îl taxează dur pe Diaconu: „La 70 de ani te ocupi cu stricatul jocurilor, dai cu bățul prin nisip?” Ce spune de ceilalți candidați la prezidențiale

Redacția IMPACT 04.10.2019, 10:44
Cristian Tudor Popescu îl taxează dur pe Diaconu: „La 70 de ani te ocupi cu stricatul jocurilor, dai cu bățul prin nisip?” Ce spune de ceilalți candidați la prezidențiale

Cristian Tudor Popescu l-a taxat dur pe Mircea Diaconu, candidatul independent la prezidențiale, dar susținut de Pro România și ALDE. Scriitorul și gazetarul nu exclude, însă, posibilitatea ca actorul să intre în turul al doilea.

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat câteva scenarii în cazul în care moțiunea de cenzură trece. Mircea Diaconu ar putea intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, după modelul lui Sorin Oprescu, crede CTP, potrivit Digi24.

Cristian Tudor Popescu a amintit de faptul că fostul primar al Capitalei a câștigat alegerile locale cu mesaje de candidat independent.

CTP, despre candidatura lui Mircea Diaconu

CTP comentarii dure la adresa politicienilor

 „Unul dintre cele mai dezolante, întristătoare spectacole pe care le-am văzut în viața mea a fost citirea moțiunii de cenzură astăzi, în Parlament. Într-o sală aproape goală, cu un singuratic domn Cîțu, care era și el plictisit de ce citea și abia aștepta să termine. A fost o corvoadă pentru el. Aș vrea să știu dacă vreunul dintre parlamentarii României are conștiința faptului că suntem în octombrie 2019 și că peste mai puțin de 3 luni se împlinesc 30 de ani de la Revoluție și că, după părerea mea, această moțiune ar fi trebuit să fie gândită ca o revoluție, după 30 de ani. Un guvern poate să fie înlăturat prin revoluție sau prin moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură ar fi trebuit să fie revoluție”
Cristian Tudor Popescu

CTP e de părere că șansele lui Dan Barna, candidatul USR, de a intra în turul al doilea scad. Așadar, rămâne spațiu pentru Mircea Diaconu, candidatul independent susținut de ALDE și Pro România.

„Mircea Diaconu, în momentul de față, este cazul Sorin Oprescu, acum vreo 10 ani, când candida la primărie. A venit cu un discurs în general aberant, plin de platitudini, din când în când mai scrâșnea din dinți, făcea spume la gură, nu se înțelegea nimic, dar a avut un mesaj esențial: nu sunt cu nimeni, sunt independent, în condițiile încrederii în politic, așa cum avem și în clipa de față. Cum e posibil ca Diaconu să vină cu mesajul: candidez ca să le stric jocurile? La 70 de ani te ocupi cu stricatul jocurilor, dai cu bățul prin nisip? Cu acest tip de mesaj, însă – „nu am SPP, nu am elicoptere, sunt Mircea care merge cu mașina lui în campanie, fără gărzi, nu sunt cu niciun partid”. Bineînțeles că este, așa cum Sorin Oprescu a fost susținut tacit de PSD, Diaconu e susținut de Pro România, de ALDE și probabil că și multor pesediști le-ar conveni”
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu e de părere că Dan Barna nu-l va putea depăși pe Diaconu, așa cum arată datele acum, pentru că nu e convingător. În aceste condiții, s-ar prefigura un tur al doilea al prezidențialelor în care să se bată Klaus Iohannis și Mircea Diaconu.

În privința candidatei PSD, Viorica Dăncilă, CTP nu crede că aceasta va intra în turul al doilea, mai ales dacă moțiunea de cenzură trece.

Urmăriți Impact.ro și pe