Criminalul din Onești, condamnat la 30 de ani de închisoare. Ce pedeapsă primește soția acestuia pentru complicitate. Decizia nu este definitivă

Anca Manolica 07.10.2022, 15:50
Criminalul din Onești, condamnat la 30 de ani de închisoare. Ce pedeapsă primește soția acestuia pentru complicitate. Decizia nu este definitivă

Bărbatul din Onești care ar fi omorât două persoane în apartamentul din care a fost evacuat a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Soția sa a primit și ea o pedeapsă, mai mică, de 12 ani, pentru complicitate. Deciziile nu sunt definitive. Iată ce spun procurorii de caz despre această oroare.

Criminalul din Onești a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Bărbatul din Onești care ar fi omorât două persoane în apartamentul din care i-a fost cerut să plece a primit o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, la 10 zece ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și la alți 10 ani la pedeapsa pentru aceeași infracțiune.

De asemenea, a primit 2 ani și pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În urma contopirii pedepselor, el a a primit 30 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, adică 7 ani și 4 luni închisoare, vinovatul având de executat în final pedeapsa principală de 37 de ani și 4 luni închisoare. Însă i-a fost redusă la maximul general al pedepsei închisorii prevăzut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare.

Soția sa va petrece și ea 12 ani în spatele gratiilor, pentru că i-a fost complice, dar deciziile nu sunt definitive. Acestea pot fi atacate cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cum s-a petrecut totul

Pe 1 martie, după ce au fost anunțați că urmează să se facă lucrări de renovare la apartamentul din care fuseseră evacuați, Gheorghe Moroşan și soția sa, Aurelea Moroșan, au mers la locul cu pricina „cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, spun procurorii.

Criminalul din Onești, Gheorghe Moroşan
Criminalul din Onești, Gheorghe Moroşan

Înainte de a ajunge la apartament, individul a intrat într-un magazin din Onești de unde a cumpărat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care le-a utilizat apoi la imobilizarea victimelor. De asemenea, când a plecat de acasă a luat asupra lui și un cuţit, iar în hanoracul cu care era îmbrăcat avea şi două recipiente de spray piper.

„Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică.

Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.” spun procurorii de caz.

A purtat, ore întregi, negocieri cu polițiștii

La ora 11:48:39, criminalul din Onești a apelat la numărul unic de urgență 112 unde a spus faptul că a sechestrat două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

Victimele au fost duse într-unul din balcoanele apartamentului şi, vreme de mai multe ore, Gheorghe Moroşan a purtat negocieri cu autoritățile sosite la fața locului, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va omorî pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate cerințele.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm.

După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit.”, se mai arată în comunicatul parchetului din Bacău, potrivit G4media.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...