Controversele din cadrul morții fiicei lui Aleksandr Dughin se adâncesc. Detaliul observat în timpul înmormântării le-a dat fiori multora

Ana Anitoiu 25.08.2022, 09:07
Controversele din cadrul morții fiicei lui Aleksandr Dughin se adâncesc. Detaliul observat în timpul înmormântării le-a dat fiori multora

Controversele din cadrul morții fiicei lui Aleksandr Dughin se adâncesc. Un detaliu ce a fost observat în timpul înmormântării ei le-a dat fiori multora. Funeraliile Dariei Dughina au fost organizate, marți, 23 august, la Moscova.

Ce detaliu a fost observat la înmormântarea Dariei Dughina

Jurnalista și activista rusă Daria Dughina a fost asasinată, sâmbătă, 20 august, când mașina în care se afla, un SUV Toyota Land Cruiser, a ars în totalitate, după ce a explodat, în trafic, pe o autostradă de lângă Moscova. Tatăl ei a fost martor la tragedie.

Aleksandr Dughin, un filosof ultranaționalist ale cărui idei ar fi sursa politicii agresive de expansiune a președintelui rus Vladimir Putin, a privit, în stare de șoc, cum a murit fiica lui, la scurt timp după ce au mers împreună la un eveniment cultural. Momentul a fost filmat de alți martori.

Cu toate că mașina în care se afla Daria Dughina a explodat și a ars, sicriul jurnalistei a fost deschis. O imagine de la funeralii ajunsă pe rețelele sociale lasă la vedere fața intactă a fiicei filosofului ultranaționalist. Acest detaliu a stârnit controverse.

Controversele din cadrul mortii fiicei lui Aleksandr Dughin se adancesc
Priveghiul Dariei Dughina

Ce a spus Aleksandr Dughin la priveghiul fiicei sale

Jurnalista Daria Dughina, care ar fi împlinit 30 de ani pe 15 decembrie, susținea politicile tatălui ei. Ea a fost criticată când a făcut un selfie la Azovstal. Tânăra a susținut că masacrul făcut de armata rusă în Bucha ar fi fost un scenariu pus la cale de americani. Ulterior, ea a fost interzisă pe rețelele sociale occidentale, pentru răspândirea de știri false.

„Ultimele cuvinte spuse de ea, la festival au fost: tată, mă simt ca o eroină. Asta vreau să fiu, nu îmi doresc o soartă diferită. Noi nu putem fi zdrobiți nici măcar de asemenea lovituri insuportabile. Avem nevoie de victoria noastră.

Fiica mea și-a sacrificat viața pe acest altar. Învingeți, vă rog!“, a spus filosoful Aleksandr Dughin, într-un discurs pe care l-a susținut în timpul priveghiului Dariei.

Atentatul a avut loc la scurt timp după ce Daria Dughina și tatăl ei au plecat de la un eveniment cultural, organizat în apropierea Moscovei. Filosoful Aleksandr Dughin a schimbat mașina. Moscova a acuzat Kievul că s-ar afla în spatele asasinatului, ce ar fi fost făcut de o ucraineancă care apoi ar fi fugit în Estonia. Ucrainenii au respins acuzația.

„Propaganda rusă trăieşte într-o lume ficţională (…) Unei femei (ucrainene, n.r.) şi copilului său în vârstă de 12 ani li s-a atribuit responsabilitatea pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina.

Este surprinzător că nu au găsit şi viza estonă la faţa locului. Viperele din serviciile speciale (ruse) au început o luptă între specii”, a spus, luni, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui Volodimir Zelenski.

Președintele rus Vladimir Putin a decorat-o pe jurnalista Daria Dughina, post-mortem, cu Ordinul Prieteniei, menționând că tânăra de aproape 30 de ani a dat dovadă de curaj și devotament ei, ca jurnalist și activist civic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...