Conspirația din vestiarul campioanei!

Costin Voicu 25.11.2021, 20:29
Conspirația din vestiarul campioanei!

Campioană României, Cfr Cluj, întâlnește echipa daneză F.C Randers în cea de a 5-a etapă a calificării în Conference League. Clujenii ocupă locul 4 în această grupă și își doresc victoria pe teren străin. Succesul în această Liga, ar aduce clubului venituri de 500.000 de euro, lucru care ar ajuta la plata salariilor jucătorilor.

Nemulțumirile campionilor

Din cauza faptului că invesțiile la Cluj au fost ridicate, clubul nu a reușit să mai plătească jucătorilor salariile în ultimile 3 luni. Parcursul deloc bun în competițiile europene ( Liga Campionilor), meciul pierdut pentru calificarea în grupele UEFA Champions League împotriva celor de la Young Boys, a dus la diminuarea veniturilor. Fostul și actualul antrenor al vişiniilor, Dan Petrescu, își dorește ca și în acest sezon echipa lui să  termine pe primul loc. Chiar dacă jucătorii au acceptat să joace neplatiti, unii din ei cred că sunt jucători care își primesc salariile lunar. Asta ar putea fi un motiv de tensiune în vestiarul campioanei.

Suspiciunile din vestiar

O victorie în Conference League e premiată cu 500.000 de euro, o sumă care ar îmbunătățîi moralul în rândul jucătorilor. Salariile nu au fost plătite de câteva luni și totuși jucătorii au acceptat să performeze și în aceste condiții. Președintele clubului, Balaj, a vorbit de curând despre problemele financiare într-o conferință de presă. Fostul arbitru a afirmat că  trec printr-o perioada mai grea acum, dar a susținut că situația se va schimba în bine în cel mai scurt timp. Această declarație le-a dat un imbold jucătorilor să spere la plata salariilor și  să-și dorească calificarea mai departe în Conference League. Tensiunea creată în vestiar a dus și la unele suspiciuni între jucători. Sunt mulți care bănuiesc că ar fi plătiți la zi doar jucătorii importanți, pentru ca ei să-i determine și pe ceilalți să rămână motivați în perioada aceasta dificilă.

Banii dau tonul

Clasarea pe locul al doilea mai e posibilă dacă campionii îi înving pe cei de la Randers și pe Jablonec în meciurile viitoare. Aflată pe ultimul loc în grupa, victoria împotriva danezilor și înfrângerea cehilor de cei de la Alkmaar, vor aduce o speranța pentru calificare. Clasarea pe locul al doilea i-ar aduce clubului un premiu de 325.000 de euro plus un bonus de 300.000 de euro doar pentru participarea la barajul contra unei echipe venite de pe locul al treilea din Europa League. Cine câștigă barajul merge în optimile Conference, de unde mai ia undeva la  600.000 de euro! CFR Cluj plătește salariile jucătorilor, o suma importantă de bani, în jur de 500.000 de euro în fiecare lună. După despărțirea de Șumudică, clubul trebuie să plătească altă suma considerabila acestuia, negocierile salariale nefiind respectate.

Urmăriți Impact.ro și pe