Condițiile în care trăiește nepoata lui Arsenie Boca. Zoe a fost psiholog de meserie

Badea Violeta 27.09.2021, 15:02
Condițiile în care trăiește nepoata lui Arsenie Boca. Zoe a fost psiholog de meserie

Toată lumea știe că Arsenie Boca a fost cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea, dar puțini sunt cei care știu cum arată urmașii acestuia. În acest material vom vorbi despre nepoata părintelui, Zoe Dăian. Iată ce poveste de viață are.

Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 ani

Zoe Dăian, în vârstă de 90 de ani, este nepoata părintelui Arsenie Boca. Femeia are o poveste de viață cutremurătoare, desprinsă parcă din filmele de la Hollywood. Deși a trecut prin nenumărate încercări, urmașa duhovnicului a rămas o femeie extrem de lucidă. Recent, aceasta a oferit un interviu prin care a dezvăluit ce relație avea cu unchiul ei, Arsenie Boca.

Nepoata lui părintelui își duce traiul într-un centru pentru vârstnici din localitatea Şoimi, judeţul Bihor, iar numele acestuia pare predestinat să-i fie cămin, „Casa mea, Eden”. Femeia a avut grave probleme de sănătate. Un atac cerebral a ținut-o la pat, în comă, timp de aproximativ patru săptămâni.

Atunci când nu mai speria nimeni la o minune și medicii nu-i mai dădeau nicio șansă, Zoe Dăian a revenit la viață, iar anul trecut a reușit să învingă chiar și noul coronavirus. Deși a avut una dintre formele grave, femeia a reușit să iasă victorioasă în lupta cu virusul.

Nepoata parintelui Arsenie Boca are 90 ani
Nepoata parintelui Arsenie Boca are 90 ani

Zoe Dăian, convinsă că e vegheată de Părintele Arsenie Boca

După atâtea și atâtea încercări, Zoe Dăian este convinsă că a fost și este vegheată de unchiul ei, Părintele Arsenie Boca. De altfel, femeia a declarat pentru ebihoreanul.ro că părinții ei avea numai cuvinte de laudă la adresa duhovnicului. De asemenea, femeia a povestit că unchiul ei îi ținea partea de fiecare dată și o îngrijea ca pe copilul lui.

„Îl tot chemau şi pe el, la nunţi, că părinţii mei au cununat mulţi tineri. Dar el nu voia să se ducă. Mărioară, eu nu sunt pentru viaţa asta. Voi mergeţi liniştiţi, eu am grijă de Zoe, îi spunea mamei”.

„M-a învăţat să beau laptele care mie nu-mi plăcea. Mi se părea mereu amar la gust. Mi-a zis: Uite, bea din cana mea, că e dulce. I-am spus mamei, atunci, că mie lapte să-mi dea numai din cana lui „, a  povestit Zoe Dăian pentru sursa de mai sus.

Datorită lui Arsenie Boca, femeia este vizitată la azil chiar și de oameni străini. Unii vin de la sute de kilometri doar pentru a o cunoaște și pentru a le povesti câteva ceva despre părinte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...