Cod Rutier 2019. Este total interzis să faci asta la volan. Șoferii pot primi amenzi uriașe

Diana Radu 29.10.2019, 12:07
Cod Rutier 2019. Este total interzis să faci asta la volan. Șoferii pot primi amenzi uriașe

După intrarea în vigoare a noului Cod Rutier 2019, care prevede printre altele și amenzi drastice pentru șoferii care stau pe telefon în timp ce conduc, polițiștii au ieșit la vânătoare pentru a-i prinde pe cei care ignoră acestă regulă. Câte sancțiuni au dat până acum polițiștii?

Numai în prima zi de la aplicarea prevederilor din Codul Rutier, polițiștii au acordat amenzi în valoare de 30.000 doar în primele 8 ore. Pentru ce au fost amendați cei mai mulți șoferi?

Ce nu mai ai voie să faci la volan și ce amenzi riști dacă nu respecți prevederile noului Cod Rutier

Noul cod rutier prevede amenzi drastice pentru soferii care folosesc telefonul la volan
Noul cod rutier prevede amenzi drastice pentru soferii care folosesc telefonul la volan

Potrivit noului Cod Rutier, șoferii nu mai au voie să folosească telefonul atunci când se află la volan, însă mulți români au ales să ignore această prevedere, lucru care le-a adus acestora amenzi uriașe.

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în modificarea adusă Codului Rutier 2019.

De asemenea, în cadrul zilei de 12 octombrie, membrii Guvernului au decis să mărească amenzile pentru șoferii care folosesc dispozitive mobile în timpul în care se află la volan.

Sâmbătă, 26 octombrie, polițiștii au desfășurat o nouă razie de amploare în urma căruia au acordat 35 de amenzi. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate în prima parte a zilei, în zonele cu valori crescute ale traficului, mai ales în centrul Capitalei.

„35 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în primele 8 ore, de către Brigada Rutieră din cadrul Poliției Capitalei pentru folosirea telefonului la volan, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în zona de centru, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Unirii, zonele cu trafic mai intens. Polițiștii au urmărit, printre activitățile de reducere a riscului rutier, dacă conducătorii auto au înțeles să respecte noile modificări legislative referitoare la folosirea telefoului mobil al volan” , a declarat Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere (Sursa: mediafax.ro).

Urmăriți Impact.ro și pe