Clipe grele pentru familia lui Daniel Prodan! Ce se întâmplă la aproape 4 ani de la moartea marelui fotbalist

Redacția IMPACT 20.03.2020, 09:35
Clipe grele pentru familia lui Daniel Prodan! Ce se întâmplă la aproape 4 ani de la moartea marelui fotbalist

Daniel Prodan a fost unul din cei mai iubiți și apreciați fotbaliști români ai ultimilor ani. Cel supranumit „Didi” de cunoscuți avea să moară subit, în noiembrie 2016, în urma unui infarct care nu era generat de alte probleme preexistente. Peste trei zile, Didi Prodan ar fi împlinit vârsta de 48 de ani.

Ce s-a întâmplat după moartea lui Didi Prodan

Didi Prodan a făcut carieră în forbalul românesc, motiv pentru care a reușit să lase familiei sale o avere suficient de însemnată. Banii obținuți nu s-au îndreptat către bunuri de lux, ci au reprezentat capitalul necesar pentru deschiderea unei afaceri. Firește, după moartea sa, banii au revenit familiei. Soția, Licinia, s-a ocupat de afacere, fiul cel mare, Răzvan, și-a continuat cariera de fotbalist, iar mezina, Ștefania, a plecat în Olanda la studii. Ultimii ani au fost, însă, foarte grei pentru cei trei, iar problemele financiare au început să apară una după alta.

Familia lui Didi Prodan
Familia lui Didi Prodan

Despre averea familiei Prodan

În 2018, familia Prodan a fost dată în judecată de Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca pentru recuperarea datoriilor la stat. Astfel, Vila Rania, deținută de familia Prodan în Satul Mare a fost scoasă la licitație de organele statului, iar prețul de vânzare al complexului a fost de 1 milion de euro. În încercarea de a nu lăsa ca statul să pună mâna pe averea clădită din greu de soțul ei, Licinia Prodan a scos la vânzare complexul, însă nu a reușit să îl salveze.

În anul 2014, Daniel Prodan a fost concediat de Federația Română de Fotbal (FRF), instituție unde ocupa poziția de director sportiv. Răzvan Burleanu, președintele de atunci al FRF, își motiva decizia prin faptul că Didi ar fi făcut niște investiții păguboase.

Același Răzvan Burleanu l-a înlăturat pe Prodan și din Comisia Hattrick a UEFA, iar de atunci, cei doi au început să își arunce acuze grave, să se dea unul pe celalalt în judecată. Chiar și după moartea fostului mare fotbalist, familia acestuia a continuat litigiul pentru demiterea abuzivă, împotriva FRF, însă anul trecut au pierdut din nou, printr-o decizie judecătorească definitivă, au transmis surse pentru Playtech.ro.

Daniel Prodan s-a stins brusc din viață, în propria sa locuință din Voluntari, la vârsta de 44 de ani. La două zile de la moartea sa, foști colegi, fani și suporteri i-au adu un ultim omagiu fotbalistului.

Omagiu pentru Didi Prodan, noiembrie 2016. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Omagiu pentru Didi Prodan, noiembrie 2016. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Urmăriți Impact.ro și pe