Clipe de groază pentru pasagerii unui zbor Lufthansa. Avionul a căzut în gol de la mare altitudine, care a fost cauza incidentului

Ana Anitoiu 02.03.2023, 15:50
Clipe de groază pentru pasagerii unui zbor Lufthansa. Avionul a căzut în gol de la mare altitudine, care a fost cauza incidentului

Pasagerii unui zbor Lufthansa au avut parte de clipe de groază. Avionul, care zbura din Texas spre Germania, a căzut de la mare altitudine, pentru câteva sute de metri în gol, înainte de a ateriza pe aeroportul Dulles din Washington.

Panică pentru pasagerii unui avion Lufthansa

În urma incidentului, șapte pasageri ai avionului Lufthansa 469 au fost duși la spital. Aeronava decolase, miercuri, de pe aeroportul din Austin, Texas, cu destinația Germania, dar a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul Dulles din Washington, Statele Unite ale Americii.

Turbulențele au apărut la aproximativ 90 de minute după decolare, când aeronava Airbus A330 zbura la 11.000 de metri deasupra statului Tennessee.

„Au fost așa-numitele turbulențe pe cer senin, care pot apărea brusc, fără fenomene meteo vizibile”, arată un comunicat al companiei aeriene Lufthansa.

Ce a povestit o pasageră

O pasageră aflată la bordul aeronavei, Susan Zimmerman, a povestit că turbulențele au apărut la scurt timp după ce echipajul a servit masa pasagerilor.

„În timpul cinei, am fost loviți brusc de o o rafală de vânt, avionul a luat altitudine, apoi am căzut 300 de metri în gol.

A fost ca o prăbușire în gol pe neașteptate de cinci secunde din vârful unui rollercoaster, farfurii și pahare zburau în tavan, iar geanta mea, care se afla pe podea, a zburat prin spatele meu”, a declarat ea.

Femeia a mai spus că ea și ceilalți pasageri au simțit cum avionul a căzut pur și simplu în gol. Susan Zimmerman a adăugat că a auzit oamenii țipând și zgomot de pahare sparte.

Femeia a spus că momentele în care au apărut turbulențele și când a avut loc prăbușirea avionului în gol au fost șocante și a precizat că la aterizare, podeaua aeronavei Lufthansa era plină de mâncare și tacâmuri împrăștiate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...